Imigranți din Afganistan, ascunși într-un TIR, reținuți la Constanța

250
1
Imigranți din Afganistan, ascunși într-un TIR,  reținuți la Constanța - trei-1461689868.jpg
În urma unei sesizări primite din partea Serviciului pentru Imigrări Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut trei tineri, în localitatea Ciocârlia. Cei trei nu vorbeau limba română și nu și-au putut justifica prezența pe teritoriul țării noastre, după ce fuseseră inițial depistați de polițiștii din Ciocârlia, care i-au observat după ce au coborât dintr-un autotren cu numere de Ucraina.

Polițiștii de frontieră i-au preluat pe cei trei bărbați și pe conducătorul autotrenului în cauză, un cetățean ucrainean, pe care i-au condus la sediul Gărzii de Coastă, pentru cercetări.

Din cercetările coordonate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a rezultat faptul că cei trei sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, și au fost transportați din Turcia într-un automarfar, încărcat cu paleți de lemn ce conțineau materiale ceramice. Aceștia au declarat că au achitat suma de 2.500 de euro conducătorului autovehiculului, un ucrainean în vârstă de 55 de ani, și intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană.

Conducătorul auto a confecționat un sistem artizanal prin care ușile de acces ale semiremorcii nu prezentau urme de forțare, fiind sigilate cu un cablu aferent, astfel încât sigiliul vamal aplicat de autoritățile din Turcia era intact.

Comentează știrea

adevar
27 aprilie 2016
adevar

Vai traficanti de femei au prins imigranti afgani?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3901 secunde