Polițiștii constănțeni sancționează șoferii de pomană. "Legislația în domeniul circulației este proastă!"

2050
4
Polițiștii constănțeni sancționează șoferii de pomană.
Nu puține au fost cazurile în care șoferii constănțeni care au încălcat legislația rutieră nu au putut fi sancționați de oamenii legii. Polițiștii locali din Constanța spun că șoferii care comit anumite contravenții sunt greu de sancționat, din cauza legislației, întrucât există mulți conducători auto care nu își trec autoturismul pe numele lor. 


Legislația din România prevede, în prezent, ca schimbarea proprietarului să se treacă în evidența auto doar când mașina se înmatriculează de către noul proprietar și nu în momentul vânzării, așa cum se întâmplă în alte state europene. 
"Legislația română în domeniul circulației este proastă, având în vedere că înmatricularea autovehiculelor este continuă. Am ajuns în situația hilară să dau amendă unui șofer care a oprit pe Tomis, de exemplu, să fac zeci de adrese către diferiții utilizatori-deținători, pentru că a fost vândută de zece ori și niciunul dintre cei care au cumpărat-o nu și-a trecut mașina pe numele lui. Astfel, consum foarte mulți bani ai contribuabililor, timp, forță inutilă cu transmiterea și retransmiterea sancțiunii prin poștă sau în țară, ca la un moment dat să «reușesc» să depășesc termenul de șase luni ca amenda să se prescrie și să nu o mai pot aplica", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța. 


"Caracatițele", cea mai bună metodă de identificare
 
Daniel Bratu a mai explicat faptul că se recurge la blocarea autoturismelor tocmai pentru ca șoferii care au greșit să fie identificați mai ușor. Astfel, în loc de a mai trimite adrese în căutarea conducătorului auto care trebuie sancționat, Poliția Locală Constanța "merge la sigur" prin punerea "caracatițelor". 
"Blocarea nu constă în șicanarea șoferilor, ci în identificarea conducătorilor auto care au greșit. Acesta e rostul blocării. Dacă aș fi avut polițiști să pun lângă fiecare mașină, nu aș mai bloca roțile. Sper să se înțeleagă acest punct de vedere și cetățenii, să nu mai parcheze oriunde", a adăugat Daniel Bratu. 


600 de solicitări pentru înstrăinare 


Veștile bune vin din partea Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța, acolo unde, de la începutul anului și până în prezent, au fost făcute peste 600 de solicitări în vederea înstrăinării autovehiculului pe care l-au posedat, media zilnică fiind de 9-10 solicitări, în județul Constanța. 


"La sediul nostru se prezintă foarte mulți cetățeni, care solicită efectuarea de mențiuni în baza de date cu privire la faptul că a fost înstrăinat autovehiculul pe care l-au posedat, către o anumită persoană. În acest sens, se depun actele de vânzare-cumpărare și alte acte doveditoare. Noi facem aceste mențiuni și ele se văd în baza de date. Din păcate, nu există întotdeauna mențiuni pentru vehicule înstrăinate. Sunt situații în care au fost înstrăinate de curând sau respectivii proprietari nu s-au prezentat", a declarat comisarul șef Marian Tudose, șeful Compartimentului Permise de Conducere din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Comentează știrea

m
27 aprilie 2016
mm

"Astfel, consum foarte mulți bani ai contribuabililor, timp, forță inutilă cu transmiterea și retransmiterea sancțiunii prin poștă sau în țară, ca la un moment dat să «reușesc» să depășesc termenul de șase luni ca amenda să se prescrie și să nu o mai pot aplica", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța"-----Voi toti tocati banii contribuabilor degeaba.Nu va faceti datoria decat la ordin.politia trebuie restructurata din radacini,toti burtosii afara si adusi tineri de la scoala de politie cu examene nu cu spaga.Ai vorbit ca sa acoperi taiatul frunzelor la caini.

soferia
27 aprilie 2016
vitezomanii

soferii obraznici au drept si pe strada si pe trotuare, la trecere pietoni trebuie sa fii atent la vitezomani, acestia contesta frecvent in instanta amenda, de fapt sunt cei care castiga bani usor !! curs soferie ar trebui de 30 zile si mai multe permise conducere suspendate !!

magdalena
27 aprilie 2016
legislativ

mereu auzim de coruptie, intrebare: cine verifica daca la pupitrul judecatorilor sunt judecatori sau diversi impostori din justitie care pot prosti omul de rand si etc; de cand se dau bilet-trimitere la medic de catre notar (poate da si retete) sau orice persoana cu relatii; ce facem cu unii doctori-familie care fura pacientii colegilor ???-------

x man
20 ianuarie 2017
politistii?

Care politisti frate? De cand politistul local este politist? De cand este prevazut ca organ constatator in temeiul art 109 din oug195/2002? Nu mai folositi sintagma de politist,pentru un imputernicit al primarului pt constatarea contraventiilor! Si va aduc aminte faptul ca politistul este functionarul public cu statut special ce poarta uniforma,este inarmat si exercita ATRIBUTIILE STATULUI ROMAN,nicidecum hotararile unui consiliu local. Pa!

Pagina a fost generata in 0.4625 secunde