La trap pe bulevardele Constanței. Căruțașii fac slalom printre mașini, polițiștii îi "gâdilă" cu amenzi

1354
3
Au trecut 9 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, dar încă suntem departe de civilizație. În anul 2016, în marile orașe ale țării, inclusiv Constanța, pot fi zărite căruțe mânate pe principalele bulevarde, la ore de vârf. Pentru puțin timp, fenomenul a fost stopat, după ce Poliția Locală Constanța imobiliza atelajele hipo și le înapoia proprietarilor, după ce plăteau o amendă de 300 lei. Doar că o hotărâre luată în această privință de Înalta Curte de Casație și Justiție a făcut ca atelajele să reapară în peisajul cotidian.

"Acum doi ani, noi nu mai aveam nicio căruță pe străzile Constanței, pentru că știau că dacă îi prindem, le luăm căruța. Nu le-o confiscam, dar luam pericolul de pe stradă și-l duceam la țarcul de depozitare. Venea căruțașul, plătea 300 lei și își lua înapoi căruța. Făceam așa de fiecare dată când îi prindeam în oraș și nu le convenea", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța. Pentru a nu intra sub incidența confiscării, hotărârea de Consiliu Local în acest sens a fost corelată cu prevederile Codului Rutier, astfel încât persoana prinsă cu căruța în municipiul Constanța să aibă vehiculul imobilizat. Pentru a-și lua atelajul înapoi, căruțașul trebuia să plătească 300 lei și o amendă contravențională cuprinsă între 400 și 800 lei.

Un judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis că nu este legal ca aceste căruțe să fie "confiscate", legea fiind declarată neconstituțională și prin urmare nu a mai putut fi aplicată. În prezent, Codul Rutier prevede o sancțiune contravențională, pe care cei mai mulți dintre căruțași nu o plătesc. Instanța transformă neplata amenzii în muncă în folosul comunității, dar nimeni nu vine să muncească. Documentația este trimisă din nou judecătorului pentru ca cel care nu a prestat munca în folosul comunității să fie… amendat.

"Din păcate sunt pe toate drumurile și oamenii nu văd sau probabil nu percep că noi le dăm amenzi de fiecare dată când îi prindem. De asemenea, oamenii nu cred că știu că persoanele prinse nu plătesc amenzile. Acele amenzi neplătite se duc la judecător, instanța dispune muncă în folosul comunității, iar căruțașii nu vin să muncească în folosul comunității. Legea spune că dacă nu vine să muncească, eu trebuie să trimit documentația înapoi jude-cătorului pentru a-i da amendă. Deja sun-tem hilari. I-am dat o amendă pe care n-a plătit-o, s-au cheltuit bani pentru a fi chemat la muncă și apoi judecătorul îi mai dă o altă amendă. Ce te face să crezi că va plăti a doua amendă? Acestea sunt legile în România", a mai adăugat Daniel Bratu.  

Comentează știrea

roman
25 aprilie 2016
mura in gura

dar daca o rezolvi de la inceput si-l scoti penal nu o sa mai iasa pe strada. daca aparre o lege prin care ii ceri sa aiba cursuri de legislatie nu cumva se va pune problema altfel : si politia il trateaza altfel si judecatorul dar si eu conducator auto trec mai linistit pe langa el , asta daca are cine sa faca cursuri de legislatie !

ath
25 aprilie 2016
Politicieni lipsiti de inspiratie

Din cele ce citesc,am inteles ca cetatenii romani se impart in doua categorii:1-oameni si 2-suboameni.Asa cum politicienii romani sunt de doua feluri,1-umanisti si 2-nazisti, credinciosii sunt si ei de doua feluri: 1-ai nostri si 2-ăștia sau alea.Suboamenii au urmatoarele drepturi:1-sa moara de foame,2-sa plece dracului din tara asta ca ne deranjeaza si 3-sa voteze cu umanistii(la dracu cu nazistii).Umanistii la randul lor,fac poze cu copilul subomului,acolo in coliba lor,ca sa le mearga bine in campaniile electorale.Ne place sau nu ne place "suboamenii" se incapataneaza sa traiasca chiar in ciuda noastra.Acum, in Postul Pastelui este indicat sa-i injuram ca doar d-aia suntem evlaviosi.Eu inteleg ca o caruta nu are ce cauta intr-un oras civilizat,ca incurca traficul auto,ca poate produce accidente.Dar nu inteleg de ce-i condamnati la moarte pe carutasi.Asa isi castiga ei existenta. Asta este modul lor de viata,numai la asta se pricep sau poate le place la nebunie ce fac.In timpul asta marii,politicieni marii umanisti cu "multa experienta" in administratie sunt lipsiti de inspiratie.Inspiratia lor s-a terminat la carutasi.In loc sa le dea o mana de ajutor,sa-i invete cum altfel isi poti castiga existenta,mai bine le aplica o amenda,ca asa scrie la carte.Carosabilul este confiscat,trotuarul este ocupat,pe trecerea de pietoni te alegi cu nasul spart,iarba este mutata in lac,biciclistii si motociclistii incurca circulatia,transportul in comun este vai de mama lui.Unde se duc,de unde vin si de ce claxoneaza motorizatii astia,nu am inteles.

ekjJMfYMKnstSdZts
8 decembrie 2016
iGZuyqWe

BwHiP1 zomurkymydvh, [url=http://tzwtwlbxltih.com/]tzwtwlbxltih[/url], [link=http://cujqqbuzzasf.com/]cujqqbuzzasf[/link], http://qknrodfuylvg.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6509 secunde