Vânătoare de mașini pe străzile Constanței? Ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar revine

4579
9
Coșmarul șoferilor revine pe litoralul românesc, dar și în restul țării. Ridicatul mașinilor parcate ilegal ar putea reintra în vigoare peste câteva săptămâni. După ce, la jumătatea anului 2015, ridicarea mașinilor parcate ilegal a fost suspendată, judecătorii Curții de Apel București au hotărât că procedura trebuie regle-mentată. Reprezentanții Guvernului României au anunțat că vor crea cadrul necesar pentru ca autoritățile locale să poată dispune ridicarea autoturismelor.

"Am pierdut 2% din procese"

Polițiștii locali din Constanța sunt legați de mâini când vine vorba de rezolvarea anumitor situații. Spre exemplu, aleea unui hotel din stațiunea Mamaia poate fi blocată de o mașină parcată neregulamentar, accesul salvatorilor fiind obstrucționat. În acest caz, polițiștii locali pot lua doar măsura blocării roților, care nu ajută sub nicio formă la rezolvarea problemei. Un alt caz este al unui autoturism care a stat aproximativ o săptămână într-o intersecție din municipiul Constanța, având roata blocată, iar astfel de exemple întăresc necesitatea exis-tenței unui serviciu de ridicări de mașini.

Pentru cei care acuză Poliția Locală Constanța că a comis abuzuri în cazul ridicărilor de mașini, Daniel Bratu, șeful instituției, a pus la dispoziția ziarului Cuget Liber câteva cifre interesante, care arată faptul că între anii 2013 și 2015 au fost ridicate 7.000 de autoturisme și doar în 2% din situațiile contestate instanța a dat câștig de cauză reclamanților.

"Dintre cele 7.000 de autovehicule ridicate au fost depuse 200 de co-testații. La Judecătorie, până să apară hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție, am pierdut 2% din procese, pe vicii de formă că a fost completat greșit procesul verbal, restul proceselor fiind câștigate. Dacă măsura a fost abuzivă, de ce judecătorul mi-a dat câștig de cauză?", a declarat pentru "Cuget Liber", Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.

Ridicarea mașinilor redevine o vânătoare?

Guvernul României a anunțat că nu va contesta decizia judecătorilor Curții de Apel, care au hotărât că trebuie reglementată procedura ridicării mașinilor parcate neregulamentar. Totuși, reprezentanții Executivului sunt atenți ca societățile care se ocupă cu ridicatul să nu pornească o vânătoare de mașini, de dragul profitului.

"Nu vom contesta, evident, această decizie. Aceste norme sau elemente care vizau reglementarea situației erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului. (...) Până la urmă, ceea ce poate face Guvernul este să creeze cadrul de reglementare, așa încât autoritățile locale să poată lua decizia în cunoștință de cauză și în cadrul legal pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal. Vom vedea cum calibrăm întreaga discuție, pentru că nu vrem ca ridicarea mașinilor să se transforme într-o activitate comercială astfel încât să încurajeze vânătoarea de mașini. (...) În niciun caz nu vrem să ajungem la vânători de mașini de dragul de a avea o companie care realizează profit, pentru că orice companie trebuie să realizeze profit. Nu. Aici e vorba de clarificare și consolidare astfel încât circulația în orașe să nu mai fie îngreunată", a precizat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, citat de Mediafax.ro

Comentează știrea

hocus
22 aprilie 2016
pocus

Chestia cu ridicarea masinilor devine plictisitoare. Eu incep sa o vad doar ca o sursa de contracte servite pt firmele care iti plimba masina dintr-un loc in altul pe bani multi. Nu este nevoie de ridicarea masinilor, ci fix de amendarea Codului Rutier. Ce spuneti de suspendarea permisului 30 zile? Ce spuneti de 20 puncte de amenda? Ce spuneti daca jumatate nu se poate plati in 48 ore daca nu faci dovada ca ti-ai mutat masina de acolo. Este totul asa de simplu, dar noi ne coim de un an sa gasim o solutie.

Palaz
22 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Păi primăria poate cumpăra câteva mașini necesare acestei activități și așa se elimină suspiciunea că nu știu ce firmă are contract cu primăria , și dă sunt cazuri când trebuiesc ridicate mașinile , în special cei cu bani si mașini scumpe sfidează legile și pe ceilalți participanți la trafic ei sunt bizonii din trafic s-au boii sau nesimțiții sau toate parasutele cu mașini scumpe. Ridicați mașinile nesimtitilor cu mașini scumpe !

Cris
22 aprilie 2016
Pentru ilegalitatea politiei

Intai faceti parcari,apoi sa vedem daca mai aveti de unde ridica masini....

cta
22 aprilie 2016
corect

@ Palaz : mare adevar, Cta , este o primarie cu buget bunicel, se pot cumpara 2-3 masini si sigur se scot banii pe ele intr-un an, ca nesimtiti(e) sunt destui(le) in oras... macar banii se intorc la primarie, mai plantam un copac, mai punem o banca in parc....

Eu
22 aprilie 2016
Parcare

In primul rând Faceți PARCĂRI ! In al doilea rând avem nevoie de parcări ! In al treilea rând numai puneți instituțiile publice in clădiri fără parcări ! In ultimu rând o sa va rup capu daca va atingeți de mașina mea

jj
22 aprilie 2016
jj

Interesant ca nr masinii politiei locale este FGD... de la fagadau oare? Slabe sanse sa fie numere la rand.

Alex tractari
22 aprilie 2016
Ridicarea masinilor

Buna ziua,as dorii sa stiu si eu dc trebuie sa platim daca ne-a fost ridicata masina suma de 600 ron cand toate firmele presteaza in interiorul orasului cu suma de 100 ron

persoana
22 aprilie 2016
parcari nesimtite

se plang oamenii ca nu au bani pentru datorii, dar sunt destui care au 2 autoturisme/ laudabila initiativa de amendare a celor care blocheaza accesul, loc este destul, nu trebuie piedici-galbene adica parcare zis-platita sau multime de garaje aparute din senin si care au diverse destinatii; apoi facem greve: jos cu X, jos cu Y sa vina la conducere satana! adica sefii de baruri sau faimosul Colectiv !

Dragos
22 aprilie 2016
De acord!

Mi s-ar parea normal ca in cazul in care vezi ca incurci, parchezi unde poti, indiferent de distanta de la locul unde ai treaba la locul de parcare. Locuri de parcare sunt destule dar preferati sa ii incurcati pe ceilalti participanti la trafic decat sa mergeti 2 minute pe jos. Foarte bine ca vor sa introduca platformele de ridicare a masinilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2091 secunde