Zeci de suspecți care nu au respectat arestul la domiciliu s-au întors după gratii

139
Zeci de suspecți care nu au respectat arestul la domiciliu s-au întors după gratii - 30martiearestladomiciliu-1396178909.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română a luat, în cele două luni de la aplicarea Noului Cod de Procedură Penală, măsuri pentru supravegherea judiciară a 2.265 de persoane. De asemenea, ca urmare a faptului că 19 persoane au încălcat obligațiile impuse, Poliția Română a sesizat instanța de judecată care a dispus înlocuirea măsurilor inițiale cu arestul preventiv.
Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse. Poliția verifică, periodic, modul în care aceștia își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă. Aproximativ 500 de polițiști își desfășoară, la nivel național, activitatea în cadrul structurilor de supraveghere judiciară.
La data de 28 martie, în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală, la nivel național se aflau sub supraveghere judiciară 2.265 de persoane. Polițiștii desfășoară activități specifice față de 126 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, față de 2.121 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de 18 persoane aflate sub control judiciar pe cauțiune. Cuantumul total al măsurilor de control judiciar pe cauțiune dispuse este de 1.250.000 euro și 407.000 lei. 
De la 1 februarie, pentru 19 persoane, față de care s-a luat una dintre măsurile preventive de supraveghere judiciară, a fost dispusă înlocuirea măsurii inițiale cu măsura arestării preventive (întrucât aceștia au încălcat obligațiile stabilite de organele judiciare), cu măsura arestării preventive în altă cauză sau cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnate în alte cauze sau în cauza respectivă. 
Astfel, în două cazuri a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, iar într-un caz a fost înlocuită cu un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 
În 16 cazuri a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive – 11 cazuri, respectiv cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea – 5 cazuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde