Zi cu emoții pentru Liviu Dragnea

133
Zi cu emoții pentru Liviu Dragnea - dragnea-1454052840.jpg

Articole recomandate

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție continuă azi dezbaterile în dosarul "Referendumul", în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.


La ultimul termen din 14 decembrie 2015, instanța ar fi trebuit să audieze mai mulți inculpați din dosar, însă procesul a fost amânat, deoarece a lipsit un judecător din completul de cinci magistrați, informează Agerpres.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul "Referendumul" la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel.

Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Liviu Dragnea, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.3292 secunde