Zi importantă pentru Gigi Becali: Azi se dă sentința în dosarul "Valiza"

316
Zi importantă pentru Gigi Becali: Azi se dă sentința în dosarul
Zi importantă în cel mai mare caz de corupție în fotbal. Înalta Curte de Casație și Justiție dă astăzi o decizie în dosarul "Valiza", în care Gigi Becali și apropiați de-ai săi sunt acuzați de fapte de corupție, informează RTV.net. Procurorii au cerut condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită și doi ani după gratii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Gigi Becali este încrezător că sentința îi va fi favorabilă. El a declarat luni dimineață că speră să-și recupereze și banii confiscați de procurorii DNA.

Gigi Becali este acuzat că, în mai 2008, ar fi vrut să dea mită jucătorilor de la Universitatea Cluj 1.700.000 de euro pentru a învinge pe CFR Cluj, în ultima etapă a sezonului. În cazul în care CFR lua bătaie, Steaua ar fi devenit campioană. Banii urmau să fie oferiți sub formă de premiu.

Becali susține că nu poate fi vorba de mită. "Premierea este premiere, nu este mită și atunci nu mă îndoiesc și nu îmi fac probleme că un judecător, că judecătorii de la Inalta Curte sunt specialiști în justiție, nu terchea-berchea, poate să spun la alb, negru. Numai daca sunt ordine, ceva, dar nu are cine... Nu cred că un judecător poate să-și păteze toată cariera și viața lui față de copii și nepoți să spună la alb, negru", a declarat Becali.

Procesul privind fapte de corupție în sport a fost finalizat în 6 martie, judecătorii instanței supreme stabilind atunci că vor da o soluție în acest dosar în 20 martie. La termenul anunțat pentru pronunțare, instanța a amânat o decizie în acest dosar pentru 3 aprilie. Marți, magistrații instanței supreme care au judecat dosarul au amânat din nou, pentru 17 aprilie, pronunțarea unei sentințe.

Citește mai departe despre cazul Valiza

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Tâlhărie în ziua de Paște
Pagina a fost generata in 1.5979 secunde