ZIUA FĂRĂ ACCIDENTE RUTIERE

240
ZIUA FĂRĂ ACCIDENTE RUTIERE - bulevardul1maimasinanumeredebulg-1344601559.jpg

Articole recomandate

De la începutul anului și până în prezent pe raza județului Constanța s-au produs peste 700 de accidente rutiere. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța, peste 100 dintre acestea au fost accidente grave, soldate cu 44 de persoane decedate și 81 de persoane rănite grav. De asemenea, reprezentanții IPJ spun că în acest an s-au produs peste 650 de accidente ușoare, soldate cu 885 de persoane rănite ușor, față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 817 accidente. Polițiștii spun că în 2011 au avut loc doar 120 de accidente grave soldate cu 56 de persoane decedate și 84 de persoane rănite grav. Tot anul trecut au avut loc aproape 700 de accidente ușoare soldate cu 954 de persoane rănite ușor.


Ziua de astăzi a fost declarată "Ziua Fără Accidente Rutiere" la nivel național. Inițiativa aparține Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație din România. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat atât în municipiul Constanța cat și pe Drumurile Naționale din județ o activitate de prevenire a accidentelor rutiere.

Reprezentanții IPJ au precizat că scopul evenimentului a constat în sensibilizarea participanților la traficul rutier, care printr-un comportament adecvat și civilizat, precum și prin respectarea strictă a regulilor de circulație, să conducă la "O ZI FĂRĂ ACCIDENTE RUTIERE".


Totodată, anul acesta la nivelul județului Constanța au fost înregistrate 16 zile în care nu s-au produs accidente rutiere.

Potrivit aceleiași surse citate, conducătorii auto opriți astăzi în trafic au primit materiale constând în pliante cu mesaje și sfaturi de la polițiștii rutieri privind adoptarea unui comportament preventiv la volan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la Capidava
Vineri, 10 August 2012
Stire din Eveniment : Se drogau pe plaja din Vama Veche
Pagina a fost generata in 1.3747 secunde