Ziua internațională pentru nonviolență în școală, celebrată de polițiști printre elevi

243
Ziua internațională pentru nonviolență în școală, celebrată de polițiști printre elevi - xnonviolentascoli-1643629955.jpg

Articole de la același autor

În contextul celebrării zilei de 30 ianuarie - Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, polițiștii constănțeni, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog CPECA, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, au continuat și luni, 31 ianuarie, activitățile educativ - preventive, în unitățile de învățământ din județ. Scopul acestora este eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) în unitățile de învățământ preuniversitar. Pe parcursul activităților, polițiștii au discutat despre anumite aspecte de tip violent, care pot afecta viața copiilor, indiferent dacă sunt victime, agresori sau martori ai unor astfel de situații. Prin exemple și situații concrete, polițiștii au dorit să-i convingă pe elevi faptul că, de cele mai multe ori, diferența între violență și toleranță o face tocmai comportamentul lor.

„Violența reprezintă o formă de manifestare a slăbiciunii. Puterea nu se dobândește nici folosind expresii care aduc suferință, nici adoptând comportamente care pot pune în pericol alte persoane. Elevii au fost încurajați să evite conflictele și orice formă de agresivitate. Polițiștii îi încurajrază pe cetățeni să nu rămână indiferenți la manifestările violente și să sesizeze autoritățile competente”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2723 secunde