Ziua Porților Deschise la instanțele și parchetele constănțene

822

Articole de la același autor

Ieri, la instanțele și parchetele constănțene a avut loc Ziua Porților Deschise, prilej cu care, între orele 10 și 16, grupuri de vizitatori au putut face turul instanțelor de judecată sau al parchetelor din Constanța.
Cei interesați de o astfel de manifestare au fost, în general, elevii. Ei au putut astfel să vadă cu ochii lor cum se desfășoară o ședință de judecată, ce rol au avocații, procurorii, judecătorii, grefierii, în timpul unui proces.
Îndrumători au fost purtătorii de cuvânt ai instituțiilor, respectiv judecătorii Ciprian Coadă și Răzvan Anghel, de la Tribunalul Constanța, Zoița Frangu, de la Curtea de Apel, iar la parchet gazdă a fost prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Adina Florea.
Elevii au fost încântați de ceea ce au văzut și au pus judecătorilor întrebări cheie, cum ar fi, de ex.: "De ce inculpaților care stau în boxă nu li se dă nici măcar un pahar cu apă?", că eleva respectivă auzise că un astfel de arestat a stat și șase ore în boxă. Ei bine, judecătorii nu prea au avut replică, dar au recunoscut că așa se întâmplă, și nu numai în cazul inculpaților, ci și în cazul lor, chiar dacă s-a întâmplat să aibă ședințe lungi de 10 ore.
Potrivit judecătorilor, scopul acestei acțiuni a fost aceea de a face cunoscută în rândul cetățenilor activitatea instanțelor judecătorești și a parchetelor, de a-i familiariza cu modul de desfășurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educații juridice și al realizării prevenției faptelor antisociale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8068 secunde