"Amiralul" Ananie Gagniuc a ajuns "diplomat" la Gura Humorului

1002
Ananie Gagniuc, președintele de onoare al Clubului Umoriștilor Constănțeni, supranumit "amiralul umorului românesc", și epigramistul Petru Brumă, un alt gradat al umorului (dat fiind funcția sa de secretar general al clubului) au rupt Gura Humorului.

Cei doi au reprezentat străvechiul Tomis la festivalul de umor din orașul de la confluența râurilor Humor și Moldova.

Trebuie precizat pentru posteritate, faptul că, de la prima menționare documentară a localității, la 26 februarie 1490, printr-un act emis de cancelaria lui Ștefan cel Mare, și până de curând, nu s-a mai pomenit ca aceasta să fie onorată de vizita unui "amiral" și a unui "general".

Istoria a consemnat că, la Gura Humorului, s-a stabilit un comandament militar austriac în 1782 și că, în 1792, localitatea a găzduit sediul trupelor de graniță. Dar nicăieri nu se pomenște ca vreodată să fi trecut pe-acolo "grade" atât de înalte.

Cei doi tomitani, vajnici slujitori ai satirei și umorului, au strălucit la renumitul festival din Bucovina de Sud, la secțiunile de proză și epigramă.

La finalul competiției "de râs", Ananie Gagniuc a fost declarat diplomat de Gura Humorului. Juriul i-a acordat "amiralului" premiul I, cu diploma aferentă. "Generalul" Petru Brumă a fost recompensat cu mențiunea pentru locul IV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Fun : Pot să împrumut câinele?
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Fun : Bățosul și coada la carne…
Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Fun : Părinte, ești cam palid!!
Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Fun : Și atunci a început cearta…
Pagina a fost generata in 1.6346 secunde