Concurs Angela Gheorghiu, criticată pentru prestația din "Tosca" de la Royal Opera din Londra

763
Angela Gheorghiu, criticată pentru prestația din

Articole recomandate

Soprana română Angela Gheorghiu a fost criticată pentru prestația ei din spectacolul "Tosca", pus în scenă la Royal Opera House din Londra, într-un material semnat de criticul Andrew Clements în publicația britanică The Guardian, informează Mediafax.ro.

Potrivit guardian.co.uk, cea mai recentă punere în scenă la Londra a spectacolului "Tosca" de Giacomo Puccini a avut parte de critici lipsite de entuziasm cu ocazia primelor reprezentații, la începutul lunii trecute. Pentru ultimele reprezentații ale acestui spectacol, distribuția a fost însă schimbată, iar nume mari din muzica de operă - Angela Gheorghiu, Jonas Kaufman și Bryn Terfel - au fost chemate de producătorii spectacolului, pentru a revitaliza show-ul, cu scopul de a le oferi spectatorilor o distribuție de vis.

Criticul Andrew Clements de la The Guardian afirmă că, deși îi este greu să înțeleagă motivul pentru care spectatorii și-ar dori să păstreze în memorie acest spectacol pus în scenă la instituția londoneză condusă de Jonathan Kent, ultimele două reprezentații ale show-ului, avându-i în distribuție pe cei trei artiști lirici menționați, au fost înregistrate și vor fi proiectate în sălile de cinema în toamna acestui an, fiind foarte probabilă și o editare a lor pe DVD.

Toți cei trei interpreți au apărut în "Tosca" în diverse puneri în scenă, în ultimii cinci ani - Gheorghiu și Terfel au făcut parte din distribuția originală a acestui spectacol -, dar nu au cântat niciodată împreună în această formulă. În opinia criticului Andrew Clements, ideea aducerii pe aceeași scenă a unor astfel de nume de referință din muzica de operă, pentru a impulsiona show-ul și pentru a impresiona spectatorii, s-a dovedit ușor deplasată. Deși reprezentația oferită de cei trei mari artiști lirici conține câteva momente memorabile, spectacolul lor nu s-a ridicat niciodată la nivelul necesar pentru a trece dincolo de efectul negativ al unei producții anoste, afirmă Andrew Clements. Citește mai mult aici

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8833 secunde