Bărbații atrăgători au degetul inelar lung

343
Bărbații atrăgători au degetul inelar lung - 6412e77dcea48ea70d940a19cca310a7.jpg
Cu cât degetul inelar al unui bărbat este mai lung în raport cu degetul arătător, cu atât el are mai multe șanse să placă femeilor, potrivit unui studiu publicat miercuri, care subliniază legăturile complexe dintre expunerea embrionului la acțiunea hormonilor masculini și anumite trăsături fizice.
În noul studiu, publicat în Journal Biological Sciences, editat de British Royal Society, peste 80 de femei cu vârstele cuprinse între 18 și 34 de ani au fost invitate să evalueze virilitatea și atractivitatea unui eșantion de 49 de bărbați.
În timpul testelor vizuale, pe baza fotografiilor celor 49 de bărbați ce aveau vârste apropiate, rezultatele au fost concludente: "Cu cât degetul inelar era mai lung în raport cu arătătorul - semn al unei mai mari expuneri la testosteron -, cu atât chipul acelui bărbat era considerat mai atrăgător", a explicat coordonatoarea studiului.
"Am descoperit, totodată, că atractivitatea și simetria chipului sunt puternic corelate", a adăugat Camille Ferdenzi.
Astfel de preferințe ar fi putut, de-a lungul procesului de evoluție a speciei umane, să le determine pe femei să își crească șansele de a se reproduce alegându-și partenerii cei mai virili.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Aprilie 2011
Stire din Fun : Mărci auto celebre care au dispărut
Miercuri, 27 Aprilie 2011
Stire din Fun : Shopping-ul prelungește viața
Pagina a fost generata in 1.6217 secunde