Sărbătoarea iubirii românești

Destinații autohtone de Dragobete

462
Destinații autohtone de Dragobete - 6a9923180d026664453952ecc27c4e68.jpg

Articole de la același autor

Fără nicio legătură cu spiritualitatea națională, Valentine’s Day a furat românului plăcerea de a mai sărbători ziua lui Dragobete, zeu al tinereții în Panteonul autohton, patron al dragostei și al bunei dispoziții. Sau poate că, dacă nu apărea acest Valentin, nici noi nu ne-am fi amintit de al nostru patron al dragostei.
Tradițiile legate de ziua de 24 februarie se păstrează cu precădere în sudul și sud-vestul României.
În cazul în care vă trebuia un motiv pentru un week-end departe de casă, iată câteva destinații recomandate pentru a-l sărbători pe Dragobete.
În orașul liniștit Drobeta Turnu Severin, mai puteți vedea o bucățică din impresionantul pod al lui Apolodor sau vestigiile fostului castru roman, la Cetatea Severinului, cea mai importantă redută strategică de pe Dunăre, până la Palatul Cultural. O cameră matrimonială vă poate costa cel mult 180 lei.
Se vorbește că Tulcea este un oraș turistic cu adevărat chiar și acum, iarna. Și aceasta pentru că se pot efectua croaziere mai lungi sau mai scurte pe Dunăre. Există chiar și un fascinant Muzeu al Deltei Dunării, ca să nu mai vorbim de Muzeul de istorie sau cel de artă. Matrimoniala se poate găsi la pensiuni cu 80 lei, dacă nu sunteți prea pretențioși.
Poate nu s-a mai gândit nimeni la Satu Mare ca destinație romantică, dar, fiind în apropiere de frumoasa localitate Petea și Negrești Oaș, minunata Țară a Oașului, merită consemnată în agendă de Dragobete. Cu condiția să găsiți o cursă charter ieftină, pentru că la matrimoniale prețurile sunt între 90 lei, la pensiuni, și 150 lei la hotel.
Iași, fosta capitală a Moldovei, ne așteaptă cu toată zestrea ei culturală. Palatul Culturii trebuie vizitat pe îndelete în curs de mai multe zile. Mai este și Biserica Trei Ierarhi, mai este și apropiata pădure de la Ciric. Și sunt și vreo câteva hoteluri de mare lux și mare tradiție în centru, cu tarife undeva peste 110 lei matrimoniala.
Străduțele înguste, casele viu colorate, fiecare colț al cetății Sighișoara te aruncă parcă într-un timp în care tu erai o prințesă capricioasă, iar partenerul tău, un frumos cavaler. Niciun îndrăgostit nu trebuie să rateze Sighișoara. Cetatea medievală este probabil locul cel mai potrivit în care să-ți trăiești mai viu ca oricând povestea de dragoste. Mai ales că și prețurile la cazare sunt pentru toate buzunarele, plecând de la 50 lei până la 83 lei.
O plimbare în grădina botanică din Cluj Napoca v-ar face să vă simțiți zei pe un regat doar al vostru.
Plimbarea pe străduțele înguste ale Sibiului, cu pavaje din perioada medievală sau o fotografie la Podul Minciunilor, cu sărutul furat la lumina unui felinar, care devine al tău pentru totdeauna poate constitui universul Dragobetelui vostru. Cazarea într-un pat matrimonial poate ajunge până la 150 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Fun : Scrisoare din tabără
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Fun : Bancuri
Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Fun : Doamneee, nu mai vreau să fie luuuni!
Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Fun : Scrisoarea unei mame blonde
Pagina a fost generata in 1.755 secunde