E gelozia o dovadă de dragoste?

591
6
E gelozia o dovadă de dragoste? - gelozia-1401621459.jpg
In zilele noaste gelozia e considerata o traire absolut normala, chiar o dovada de dragoste. Nu de putine ori am auzit replica: "daca nu ar fi gelos, nu m-ar iubi!" Sa vedem daca asa stau lucrurile in realitate!


Cand te vede purtand o discutie nevinovata cu un coleg de serviciu si face o criza de gelozie, acest lucru se petrece din dragoste? Mie mi se pare ca aici isi face loc nesiguranta sau teama de abandon... Nu spun ca nu te iubeste, dimpotriva! Dar gelozia nu are iubirea ca o cauza directa. El nu este gelos pentru ca te iubeste, ci e gelos pentru ca se simte amenintat de un potential rival si ii e frica sa nu te piarda.


Nu stiu daca tie ti se pare firesc sa fie gelos atunci cand discuti cu un prieten din copilarie, dar mie cu siguranta nu. Gelozia este o stare afectiva negativa, care nu implica relatii de proportionalitate cu dragostea. Adica nu e adevarat enuntul ca esti cu atat mai inclinat catre gelozie cu cat iubesti mai mult o persoana. Insa din pacate este adevarata relatia dintre gradul de nesiguranta, gravitatea complexelor de inferioritate si frecventa crizelor de gelozie. Cu cat partenerul tau este mai nesigur pe calitatile sale, cu atat mai mult vei avea parte de episoade de gelozie.
a atacam raul de la radacina! Cine sunt acele persoane "predispuse" la manifestari de gelozie si ce se intampla in sufletul lor (sau mai degraba ar fi trebuit sa spun mintea lor)? Este vorba despre aceia care pe parcursul vietii - dar mai ales in copilarie - au avut parte de nedreptati, au fost inselati sau abandonati.


Ei se asteapta in continuate sa fie inselati sau parasiti, traind de aceea constant o stare de suspiciune. Aceasta stare este dublata de o neincredere in fortele proprii. Pentru ca numai printr-o devalorizare personala acesti oameni au putut explica atitudinea nedreapta, partinitoare ori manipulativa a parintilori sau a celor apropiati.


De exemplu, un copil abuzat de parinti isi poate da urmatoarea explicatie: "Ma pedepseste atat de aspru pentru ca nu sunt destul de inteligent" - lucru ce duce la formarea unui complex de inferioritate care sa-l urmareasca toata viata. Acest copil ar putea avea o inteligenta peste medie, dar atata vreme cat asteptarile parintilor depasesc chiar notiunea de "exagerat", el se va simti in continuare "mai putin inteligent".


Partenerul va incerca sa-ti controleze intreaga viata, in speranta de a-si tine sub observatie potentialii rivali, adica pe toti aceia care ii trezesc sentimete de inferioritate. Pe scurt, el evita sa mai traiasca acele stari de nesiguranta, inadecvare si se foloseste de tine! Exista mai multe nuante ale geloziei, insa eu ma voi opri la cea mai des intalnita. Si anume la gelozia in sens de posesivitate.


O astfel de relatie este ca intre stapan si sclav sau intre proprietar si bunul sau. Iubitul tau se va astepta sa faci tot ceea ce vrea el, fara drept de apel. Iar atunci cand se va apropia cineva de tine, iti va face crize de gelozie. Nu de putine ori va avea si manifestari violente, pentru ca unui stapan nu-i pasa de sentimentele sclavului sau, ci vrea doar sa-si potoleasca starea in care se afla.(sursa:www.eva.ro)


Comentează știrea

coach outlet store online
2 iulie 2014
coach outlet store online

It's such as you read my thoughts! nike free run 2.0 nike free 2 nike free run 2 jiefanfu coach outlet store online http://www.coachoutletstoreonline2014.net/

louis vuitton handbags
1 octombrie 2014
louis vuitton handbags

That is the suitable blog for anybody who needs to search out out about this topic. You notice a lot its nearly hard to argue with you (not that I truly would need?aHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just great! louis vuitton handbags http://www.louisvuitton--outlet.net

michael kors handbags
12 octombrie 2014
michael kors handbags

Would you be involved in exchanging links? michael kors handbags http://www.michaels-kors.net

ray bans
14 octombrie 2014
ray bans

There are certainly a variety of particulars like that to take into consideration. That may be a great point to convey up. I offer the ideas above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where crucial thing might be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round issues like that, however I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys really feel the influence of only a second? pleasure, for the rest of their lives. ray bans http://www.raybans-sunglasses.us

coach factory outlet
29 octombrie 2014
coach factory outlet

The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, but I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly repair in the event you werent too busy looking for attention. coach factory outlet http://www.coachhandbagsnew-2014.us

ray ban aviators
30 octombrie 2014
ray ban aviators

You must participate in a contest for one of the best blogs on the web. I'll advocate this website! ray ban aviators http://www.rayban-aviators.us

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Iunie 2014
Stire din Life and Style : Mai sexy într-o clipită!
Pagina a fost generata in 1.4382 secunde