Pofta de sex vara

198
Pofta de sex vara - sexvarafond-1403520457.jpg
Este vară deci ai poftă de sex. Este perfect normal să se întâmple asta vara, pentru că aceasta este perioada în care libidoul nostru atinge cote maxime.


Îl ajută și codul vestimentar sumar (chiar ieri am văzut un șofer provocând un accident din cauza ținutei, aproape inexistentă, a unei domnișoare) și atmosfera de vacanță, dar și soarele, prin reacțiile hormonale pe care ni le produce. Iată de ce:

Un cocktail de feromoni

Expunerea la soare favorizează un surplus hormonal – serotonină, melatonină și testosteron – care ridică pofta sexuală. Pe de altă parte, căldura ne face să transpirăm excesiv și automat să eliberăm feromoni, despre care ați auzit probabil că sunt responsabili cu atracția către sexul opus.

Așa ne pomenim mai dornici de partide fierbinți și mai îndrăzneți să ne dăm frâu liber pasiunilor. S-au scris cântece nenumarăte despre iubirile de-o vară, la fel cum eu am auzit foarte multe mărturisiri despre căsnicii aproape declarate pierdute, dar regăsite în tandrețuri estivale.

Îndrăgostirile văratice, explicate

De ce mai mereu este o aventură de-o vară urmată de suspine până-n primăvară și de regrete care se întind și pe câțiva ani? Explicația stă tot în schimbările hormonale care au loc în acest anotimp fierbinte – și la propriu, și la figurat.

Expunerea prelungită la lumina naturală și gradele ridicate măresc secreția de dopamine si oxitocină, hormonii responsabili de euforie, nevoia de atașament și respectiv, nașterea acelui sentiment numit "îndrăgostire". Asta le poate fi de mare folos cuplurilor mai vechi, care găsesc în vacanța de vară un moment perfect pentru revigorarea relației, dar le poate strica planurile celor care iau o relație văratică pasageră drept ceva mai mult.

Fie că abia ați așteptat vara asta ca să uitați de facturi și certuri și alte piedici conjugale, fie că vreți pur și simplu să cunoașteți oameni noi și să trăiți experiențe, savurați anotimpul pasiunii!(sursa:www.csid.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Life and Style : Cum dormiți, așa vă iubiți
Vineri, 20 Iunie 2014
Stire din Life and Style : Mai sexy într-o clipită!
Pagina a fost generata in 0.4264 secunde