Concurs Ambasadorul României în Marea Britanie, dezamăgit de realizatorul Top Gear

318
Ambasadorul României în Marea Britanie, dezamăgit de realizatorul Top Gear - 8e7acb3c8941cc8797ee3cc85af94977.jpg
Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie, s-a declarat "surprins și dezamăgit" de referirile la Borat și la țigani din ediția filmată în România a popularei emisiuni Top Gear, difuzată recent de BBC, transmite duminică publicația britanică "Sunday Express". De altfel, producătorilor emisiunii li s-a cerut de către guvernul român să elimine remarcile "ofensatoare" făcute despre România de către prezentatorul show-ului, Jeremy Clarkson. "Anticipăm un răspuns pozitiv la solicitările noastre de a face schimbări" în emisiune, a spus ambasadorul Ion Jinga, în timp ce Sunday Express admite ambiguu: "Cei filmați erau în principal săteni, nu țigani" (sic!).
În momentul în care a intrat într-o zonă rurală, Clarkson a spus că intră "în țara lui Borat", aluzie la filmul lui Sacha Baron Cohen despre un prezentator fictiv de televiziune din Kazahstan. În timpul emisiunii, Clarkson a mai spus: "Port această pălărie pentru ca țiganii să creadă că sunt de-al lor. Mi s-a spus că pot fi violenți dacă nu le place de fața cuiva".
Când vede niște localnici construind o casă, glumește spunând că sătenii construiesc hambare. România va marca în curând 20 de ani de la înlăturarea de la putere a dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, împușcat de un pluton de execuție în ziua de Crăciun, amintește "Sunday Express".
Într-una dintre secvențe, Clarkson se spală pe față și spune: "apă comunistă rece și răcoritoare", cu toate că "România nu este guvernată de comuniști și este puțin probabil să rămână o democrație socialistă după alegerile care vor avea loc duminică" (sic!), scrie publicația citată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 20 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Nicole Richie a fost spitalizată
Pagina a fost generata in 4.3007 secunde