Victor Rebengiuc, mențiune specială la Festivalul Internațional de Film de la Torino

287
Victor Rebengiuc, mențiune specială la Festivalul Internațional de Film de la Torino - 8253eca417a694a1e59fe795923e9af4.jpg
Filmul românesc "Medalia de Onoare", în regia lui Călin Peter Netzer, după un scenariu de Tudor Voican, a primit premiul publicului, cu o mențiune specială pentru interpretul rolului principal, Victor Rebengiuc, precum și un premiu special pentru scenariu, la Festivalul Internațional de Film de la Torino, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 13 - 21 noiembrie.
Imaginea filmului îi aparține lui Liviu Mărghidan, montajul - lui Cătălin F. Cristuțiu, iar din distribuție mai fac parte, alături de Victor Rebengiuc, Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Gabriel Spahiu. Producătorul peliculei este Liviu Mărghidan, iar producător delegat este Ada Solomon.
Cel de-al doilea lungmetraj al lui Călin Netzer, după multipremiatul "Maria" (2003), "Medalia de Onoare" este o comedie neagră despre un pensionar din România anilor ’90 (Victor Rebengiuc) care primește într-o bună zi o distincție pentru faptele de vitejie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Pelicula este o coproducție Scharf Advertising, Pandora Film și Abis Studio, realizată cu sprijinul CNC România, Arte/ZDF, Eurimages, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Teleclub și cu participarea HBO România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 20 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Nicole Richie a fost spitalizată
Pagina a fost generata in 3.467 secunde