Batman e unul singur – orașul din Turcia

762
Primarul unui oraș din Turcia l-a dat în judecată pe Christopher Nolan, regizor și scenarist al ultimelor două producții "Batman", "Dark Knight" și "Batman Begins", pretinzând că acesta i-ar fi furat numele orașului, informează cotidianul britanic "The Telegraph".
Orașul, situat în sud-estul Turciei, cu o veche tradiție în producerea uleiului și cu origini datând încă din Neolitic, poartă același nume cu personajul apărut în 1939 ca protagonist al unor benzi desenate. "Există un singur Batman în lume", afirmă primarul orașului turc, Hüseyin Kalkan. Edilul spune că producătorii americani au luat numele orașului turc fără a-i întreba pe locuitorii acestuia sau pe reprezentanții lor. Kalkan își susține demersul prezentând și o serie de crime nerezolvate din oraș, pe care le asociază cu influența negativă pe care a
avut-o filmul. În plus, există plângeri ale unor foști rezidenți ai orașului Batman referitoare la piedicile întâmpinate din partea americanilor pentru folosirea denumirii orașului lor de origine în mediul de afaceri american.
Seria de filme "Batman" a început în 1989, cu Jack Nicholson în rolul principal. De atunci, au mai fost făcute alte cinci pelicule, în rolul omului-liliac jucând, pe rând, Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer și Christian Bale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4004 secunde