Brad Pitt va filma în România, într-o producție despre viața lui Vlad Țepeș

401
Brad Pitt va filma în România, într-o producție despre viața lui Vlad Țepeș - 8ab09aae98c8cb0f56604c23e9fb50df.jpg
Lungmetrajul "Vlad", inspirat din viața lui Vlad Țepeș, care va fi produs de Brad Pitt cu ajutorul studiourilor Summit Entertainment, va fi filmat parțial în România, la Curtea de Argeș.
"Este aproape o certitudine faptul că scenele exterioare vor fi filmate în zona Curtea de Argeș, iar costumele se pare că vor fi realizate tot în România", a declarat Prințesa Lia.
"Sunt foarte fericită că România devine din ce în ce mai interesantă pentru industria cinematografică din America. Împreună cu soțul meu, Prințul Paul, am făcut lobby pentru astfel de proiecte, la mai multe studiouri din această țară. După întâlnirea care a avut loc la Hollywood cu reprezentanții studioului Miramax, aceștia au luat decizia de a filma în România «Cold Mountain», cu Nicole Kidman, film care a avut un buget de 100 de milioane de dolari. De asemenea, după vizita noastră la reședința lui Steven Seagal, acesta a venit în România și a realizat mai multe proiecte. Și, nu în ultimul rând, fostul meu vecin din San Francisco, Francis Ford Coppola, a fost în România și a filmat «Tinerețe fără tinerețe». Filmările s-au desfășurat la București, pe țărmul Mării Negre, în Delta Dunării, la Piatra Neamț", a adăugat Prințesa Lia.
Producătorii americani ai filmului "Vlad" prospectează variantele de a include în distribuție și actori români, iar filmările ar putea începe în toamnă.
Brad Pitt și Dede Gardner vor produce acest proiect prin intermediul companiei de producție cinema-tografică Plan B. Proiectul va fi supravegheat de Erik Feig și Meredith Milton, de la studiourile Summit Entertainment.
Scenariul este semnat de Scott Kosar, cunoscut ca pasionat de istorii macabre. El a scris scenariul pentru "Masacrul din Texas/ Texas Chainsaw Massacre" (2003), "Amityville/ Amityville Horror" (2005) și "Mașinistul" (2004).
Potrivit presei internaționale, "Vlad" este un film care nu va pune accent pe celebra legendă a lui Dracula, legată de personalitatea lui Vlad Țepeș.
Compania Summit Entertainment a achiziționat drepturile asupra acestui proiect în urmă cu câțiva ani, însă acesta nu a putut fi inițiat din diverse motive. Potrivit blogului Heat Vision de pe Hollywood Reporter, Summit Entertainment speră să realizeze "un film îndrăzneț din punct de vedere vizual, despre o perioadă radicală din istorie".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1884 secunde