Cazul Polanski, programat pe 10 decembrie în Los Angeles

156
Avocații lui Roman Polanski cer renunțarea la acuzațiile împotriva regizorului inculpat într-un caz de relații sexuale cu o minoră în 1977, în cursul unei audieri în apel ce va avea loc la Los Angeles la 10 decembrie, relatează AFP, preluat de Agerpres. Trei judecători de la Curtea de Apel din districtul al doilea al Californiei îi vor audia pe avocații cineastului, care cer renunțarea la acuzațiile împotriva clientului lor, argumentând că a existat o înțelegere între judecător și procuror în 1978, când au fost demarate procedurile.
Avocații speră să contreze o decizie luată în mai de o jurisdicție inferioară. Judecătorul din Los Angeles, Peter Espinoza, a estimat, atunci, că Polanski nu poate să beneficieze de drepturile sale în fața acelui tribunal pentru că se află în străinătate. El a precizat însă că va "studia temeiul" cererii de renunțare la acuzații dacă Polanski revine în SUA.
În vârstă de 76 de ani, Polanski a fugit din SUA în urmă cu peste 30 de ani pentru a scăpa de o procedură deschisă în 1977 pentru "relații sexuale ilegale" cu o adolescentă care avea atunci 13 ani.
El este deținut în Elveția de la 26 septembrie. La 22 octombrie, SUA au solicitat oficial extrădarea, iar regizorul a anunțat imediat că se va opune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Album omagial Stephen Gately
Marţi, 03 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Mel Gibson este din nou tătic
Luni, 02 Noiembrie 2009
Stire din Monden : Mi-a alergat Vama prin vene
Pagina a fost generata in 3.0333 secunde