Gerard Depardieu, "nebunul" unui sat din Transilvania

618
Gerard Depardieu,
"Ipu – Convicted to Live", una dintre puținele producții românești cu distribuție internațională realizate în România, a început turnajul la Sighișoara, de câteva zile.
Pentru protagonistul filmului, Gérard Depardieu, prima zi de filmare a fost vineri, 16 septembrie, urmând ca zilele acestea să i se alăture pe platou și Harvey Keitel, în rolul unui preot. Îmbrăcat în cămașa lui Ipu - un soldat francez rămas într-un sat din Transilvania după ce o rană gravă din primul război mondial i-a afectat memoria - Depardieu și-a intrat repede în rol.
Gérard Depardieu, care a mai filmat în România la începutul anilor 90, se declară încântat de oameni, de colțurile vechi din Transilvania și de satele care îi amintesc de copilăria în Franța.
Acțiunea se desfășoară într-un sat din Transilvania, la sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial, când un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani. Întrucât nu se știe cine este vinovatul, iar ofițerii germani amenință că vor executa câțiva dintre fruntașii satului dacă nimeni nu se va preda, elita încearcă să-l convingă pe Ipu, "nebunul satului", să-și asume el vina în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase și a unor recompense.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Monden : De ce nu poate dormi Inna?
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Monden : Ilknur Pintilie a devenit mămică
Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Monden : Johnny Răducanu a murit
Pagina a fost generata in 1.6079 secunde