John Forsythe, starul serialelor "Îngerii lui Charlie" și "Dinastia", a murit

420
John Forsythe, starul serialelor
Actorul american John Forsythe, star al serialelor de televiziune de succes "Dinastia" și "Îngerii lui Charlie", a murit la vârsta de 92 de ani, a anunțat, vineri, familia acestuia, informează Reuters.
John Forsythe a murit în locuința sa din Santa Ynez, California, din cauza unei pneumonii. Actorul era de multă vreme bolnav de cancer.
Forsythe și-a început cariera la New York, unde a făcut parte dintre primii membri ai Studioului de actorie al lui Lee Strasburg.
La Hollywood este cunoscut pentru faptul că și-a împrumutat vocea personajului Charlie din serialul de televiziune de succes în anii 1970 "Îngerii lui Charlie", dar și pentru asocierea sa cu producătorul Aaron Spelling, care i-a oferit rolul baronului petrolului Blake Carrington în serialul TV "Dinastia". Pentru acest rol, a câștigat două premii Globul de Aur și a fost nominalizat la numeroase premii Emmy.
Născut John Lincoln Freund, pe 29 ianuarie 1918, în Penn’s Grove, New Jersey, Forsythe a fost fiul unui om de afaceri de pe Wall Street. A fost student al Universității din Carolina de Nord și a luptat în cel de-al doilea război mondial.
A jucat în filme precum "It Happens Every Thursday", cu Loretta Young, și "Cu sânge rece", bazat pe romanul lui Truman Capote.
A devenit apoi misteriosul Charles Townsend, care angajează trei femei superbe ca detectivi privați, în serialul TV din anii 1970 "Îngerii lui Charlie". Serialul a lansat carierele în televiziune ale actrițelor Farrah Fawcett, Kate Jackson și Jaclyn Smith.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Monden : Femeia puzzle în viziunea Bendeac
Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Monden : Palmaresul Premiilor GOPO
Pagina a fost generata in 2.535 secunde