Moștenitorul coroanei britanice revine în România

328
Prințul Charles al Marii Britanii va reveni în România în această săptămână și, după ce se va întâlni la București cu pre-ședintele Traian Băsescu și cu premierul Emil Boc, își va petrece câteva zile în mai multe sate din Transilvania, inclusiv în casa pe care a cumpărat-o la Viscri, în Brașov.
Prințul Charles va merge în mai multe localități din Ardeal, pentru a vedea cum sunt derulate proiectele susținute de fundația sa în vederea conservării tradițiilor locale și promovării produselor ecologice.
Anul trecut, Charles a inaugurat la Saschiz, în județul Mureș, un centru de procesare a produselor ecologice, unde locuitorii din zona Târnava Mare își pot vinde alimentele și băuturile locale.
Prințul Charles și-a exprimat disponibilitatea de a asigura autorităților române expertiză la înființarea unor parcuri naturale, după modelul celor din Marea Britanie, iar Guvernul și Fundația Prințului au convenit anul trecut să lanseze în comunități din șase județe Proiectul "Carpați", care va promova agricultura organică, turismul rural și conservarea patrimoniului cultural al satelor românești.
Surse oficiale au declarat că, pentru demararea Proiectului Carpați, a fost înființat deja un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă, ce reunește specialiști din ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Locuinței, Economiei, Mediului, Afacerilor Interne, Culturii, Turismului și Afacerilor Externe.
Secretariatul, care funcționează pe lângă Guvern, va folosi expertiza în domeniu asigurată de Fundația Prințului Charles și va căuta soluții de finanțare pentru proiecte care să îmbunătățească nivelul de trai al populației din mediul rural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6163 secunde