Concurs Podiumul Festivalului de la Veneția

275
Podiumul Festivalului de la Veneția - 17c4357725ac6fedef831dd6fa013bad.jpg
Cea mai nouă peliculă a cineastei americane Sofia Coppola, "Somewhere", a fost recom-pensată cu Leul de Aur, marele premiu al ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, anunță presa internațională.
În vârstă de 39 de ani, Sofia Coppola este fiica legendarului regizor Francis Ford Coppola și are în palmares și un Oscar, câștigat în 2004 pentru scenariul filmului "Lost in Translation".
"Somewhere", al cărui scenariu este semnat tot de Sofia Coppola, prezintă povestea unui actor de la Hollywood, interpretat de Stephen Dorff, care își reanalizează viața plină de excese după o vizită neașteptată a copilului său.
Spaniolul Álex de la Iglesia a primit Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, datorită peliculei "A Sad Trumpet Ballad", iar filmul "Essential Killing", al polonezului Jerzy Skolimowski, a câștigat premiul special al juriului.
Tot în cadrul galei desfășurate sâmbătă seara, americanul Vincent Gallo a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din "Essential Killing", iar Ariane Labed a primit distincția pentru cea mai bună actriță, datorită prestației din filmul grecesc "Attenberg".
Juriul ediției de anul acesta, a 67-a, a Festivalului de la Veneția a fost prezidat de cineastul american Quentin Tarantino.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Septembrie 2010
Stire din Monden : De data aceasta a murit cu-adevărat
Pagina a fost generata in 3.0425 secunde