Povestea incredibilă a geniului Carlsen

305
1
Povestea incredibilă a geniului Carlsen - magnus-1346333700.jpg
Magnus Carlsen este un tânăr de 21 de ani din Norvegia care a reușit să impresioneze o lume întreagă. Este al treilea din cei mai tineri maeștri ai șahului, titlu pe care l-a primit când avea numai 13 ani și jumătate. În 2010, când avea 19 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care a reușit să urce pe locul întâi în topul mondial FIDE. 


În fiecare an este plecat peste 200 de zile și călătorește prin toată lumea pentru a juca șah. Ca să facă față duelurilor extrem de solicitante, trebuie să aibă și o formă fizică foarte bună. Pentru asta se antrenează serios. Are un program strict de odihnă și antrenament, iar mersul la sală este o rutină peste care nu sare niciodată, scrie sport.ro. 


În anul 2004, Magnus avea doar 13 ani și începuse să joace șah la cel mai înalt nivel. A câștigat un turneu în Islanda, unde l-a învins pe Anatoly Karpov, campionatul mondial din acel an. De aici s-a calificat mai departe și a jucat îm-potriva lui Garry Kasparov, rusul considerat drept cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor. 


Surprinzător, Magnus a reușit să scoată o remiză în fața marelui Kasparov. "Am avut victoria în mână. Puteam să câștig atunci, însă am avut emoții. Pur și simplu nu am putut să îi dau lovitura finală", a spus norvegianul. 


Cine a zis că șahul nu este un sport bine plătit greșește teribil. Magnus Carlsen câștigă în fiecare an aproximativ 1.5 milioane de euro.


Comentează știrea

christian louboutin shoe box
28 februarie 2014
christian louboutin shoe box

red bottom shoes harvanana spikes loafers black Stiri Monden : Povestea incredibilă a geniului Carlsen | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin shoe box http://mshop.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-black-pumps.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4323 secunde