Șase semne ale unui divorț iminent

485
Șase semne ale unui divorț iminent - divort-1340027895.jpg
Când nu te ocupi de problemele maritale se acumulează resentimente; sentimentele rănite pot determina un soț să se detașeze emoțional de celălalt. Mai jos sunt șase semne că ai așteptat prea mult pentru a-ți salva căsătoria.

Visezi adesea la o viață fără soțul tău

Să te gândești la cât de bună ar fi viața ta dacă ați divorța de comun acord. Se întâmplă cel mai adesea în timpul certelor. Ceea ce nu este normal este dacă te trezești că visezi adesea la divorț. Acesta este un semn că ești blocat într-o situație neplăcută și nu poți găsi o soluție. Este cu siguranță un semn că ai nevoie să soliciți terapie maritală până nu e prea târziu.

Lucrurile rele din căsătorie depășesc lucrurile bune

Dacă lucrurile negative depășesc lucrurile pozitive din căsătorie, înseamnă că aveți probleme și deci nevoie de ajutor. Dacă aveți mai multe probleme decât momente frumoase, ai nevoie de ajutor în a învăța cum să rezolvi situațiile care cauzează probleme în mariaj. Problemele alimentează inactivitatea.

Păstrezi lucrurile pentru tine

Te surprinzi visând că vorbești cu partenerul tău despre problemele maritale sau despre viață, în general? Comunicarea este o modalitate importantă de a elibera stresul și de a construi o legătură sănătoasă între parteneri. Dacă nu te simți confortabil să comunici cu partenerul acesta poate fi un semn că simți o lipsă de încredere în soțul tău. O căsătorie nu poate supraviețui acolo unde sunt probleme de încredere.

Mecanismele tale de protecție îți pot provoca probleme

Dacă oricare dintre voi este prea defensiv, desconsideră sentimentele celorlalți, arată dispreț față de convingerile sau folosește tactici de blocaj, atunci sunteți în risc major de a divorța. Când conflictul este evitat sau mecanismele defensive ale unuia sunt implicate atunci când încercați să rezolvați un conflict, nu permiteți soluționarea sănătoasă a conflictului. Acest lucru poate reprezenta sărutul morții pentru căsătorie.

Simți că ești singurul care încearcă să rezolve problemele

Ești frustrat deoarece de fiecare dată când încerci să discuți problemele maritale partenerul tău se trage deoparte? Poate că ai exprimat că nu îți mai pasă și tu ești cel care se distanțează de căsătorie. Nu este neobișnuit ca unul dintre soți să se retragă dacă simte că problemele din căsătorie sunt evitate de către celălalt soț. În cele din urmă unul din soți se va închide în sine și nu va mai fi interesat să rezolve problemele maritale.

Faceți sex rar sau deloc

Poate unul dintre voi vrea să facă sex, dar celălalt nu. Poate că amândoi ați încetat să mai aveți nevoie de legătura intimă cu celălalt. Oricare ar fi motivul, o căsătorie căreia îi lipsește intimitatea sexuală și afecțiunea se va încheia cu divorț sau fiind o căsătorie de conveniență. Una în care stați împreună de dragul copiilor sau pentru că vă este frică de schimbare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Iunie 2012
Stire din Monden : Jojo ar mai vrea doi copii
Pagina a fost generata in 1.69 secunde