«Nu mai simțim nevoia să facem sex»

299
«Nu mai simțim nevoia să facem sex» - 5f4333ff6516088a5140e63cdf75183a.jpg
Cititorii întreabă și specialiștii răspund.
"Sunt căsătorită de 10 ani. Și eu, și soțul meu suntem la a doua căsnicie. Este normal să nu mai simțim dorința de a face sex? Nu am fost niciodată foarte pasio­nali împreună, suntem mai mult prieteni, ne înțelegem bine și nu cred că ne dorim altceva, niciunul dintre noi. Totuși, suntem singurul cuplu care funcționează așa? Ne paște vreun pericol?" Antonia, 42 de ani

Lena Rusti,
psiholog psihoterapeut

De-a lungul unei relații, pasiunea are nevoie de multă implicare și de autenticitate pentru a rămâne la fel ca la început, a spus psihologul pentru Adevărul.

În majoritatea cuplurilor, ea se transformă, în timp, într-un tip diferit de energie, care poate fi la fel de benefică, dar în alt fel. Atunci când însă, de la început, pasiunea nu a fost o predominantă a relației, este foarte greu să te aștepți ca ea să apară brusc.

Atât timp cât pentru voi acest lucru este confortabil, iar voi sunteți singurii afectați de el, ­este greu să-l discutăm în termeni de normal sau anormal. Multe cupluri sunt în situația în care vă aflați dvs., chiar mai multe decât ați crede. Intimitatea dintre ­două persoane implică însă anumite componente pe care voi le pierdeți.

Citeste mai departe...




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9218 secunde