Concurs TeleComanda

399
Capote

l Duminică, 13 ianuarie, 20:50, HBO
Cu: Philip Seymour Hoffman, Clifton Collins Jr., Catherine Keener; Regia: Bennett Miller

Philip Seymour Hoffman a luat Oscarul pentru rolul făcut în "Capote", film difuzat duminică la ora 20:50 pe HBO.
Pentru cine nu știe, Hoffman îl joacă chiar pe Truman Capote, în cei patru ani de documentare pentru romanul "de non-ficțiune" "Cu sânge rece".
Excentricul autor american, homosexual deschis într-o perioadă de negare totală a fenomenului, ahtiat după faimă și atenție publică, nu este tocmai ușor de interpretat, motiv pentru care Hoffman merită toată lauda, iar filmul trebuie neapărat văzut.
Pe 16 noiembrie 1959, Truman Capote citește o știre în New York Times, în care este descrisă uciderea unui fermier bogat din Kansas, soției și celor doi copii. Criminalul nu fusese încă prins, dar se vorbea de un adevărat "psihopat", întrucât cei patru fuseseră împușcați în cap cu un shotgun. Capote este fascinat de crimă și, împreună cu Harper Lee (autoarea romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare"), pornește spre locul faptei, pentru a se documenta.
După șase săptămâni, doi suspecți sunt capturați, iar Capote mituiește mai mulți gardieni de la închisoarea din zonă pentru a îi intervieva. Discuțiile dintre Capote și Perry, principalul acuzat, se întind pe parcursul a patru ani, iar cei doi devin aproape prieteni.
Filmul lui Bennett Miller se concentrează pe această perioadă din viața lui Truman Capote, poate cea mai prolifică.
"Cu sânge rece" a fost publicat la puțin timp după ce criminalii au fost spânzurați. Deși Capote a continuat să scrie, niciuna dintre lucrările sale nu s-a mai bucurat de aceeași atenție din partea criticilor.
De altfel, aceasta este și ideea de final a filmului, alăturată nevoii umane de iertare a tuturor păcatelor, chiar și în cele mai grave circumstanțe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7922 secunde