Concurs "The Wrestler" a câștigat Leul de Aur la Veneția

369
Filmul american "The Wrestler", în regia lui Darren Aronofosky, apreciat pentru interpretarea lui Mickey Rourke în rol titular, a câștigat Leul de Aur, sâmbătă, la încheierea celei de-a 65-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția.
Filmul spune povestea lui Randy "Ram" Robinson (Mickey Rourke), un luptator profesionist, celebru prin anii ’80, care este forțat să se retragă când un atac de cord îi dovedește că va muri în ring dacă nu renunță la sport. Bărbatul se angajează într-un magazin de delicatese, se mută cu o stripteuză trecută de prima tinerețe și încearcă să comunice părintește cu fiul acesteia. Totuși, ocazia unui meci împotriva vechiului său oponent, Ayatollah-ul, îl face pe Ram să revină în ring.
Filmul câștigător al trofeului Mostrei este semnat de Darren Aronofosky, regizorul peliculelor "The Fountain" (2006) și "Requiem for a Dream" (2000).
Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Aleksey German Jr. pentru "The Paper Soldier" (Rusia). Pelicula a obținut și Premiul Osella pentru cea mai bună cinematografie.
Premiul special al juriului a fost acordat peliculei "Teza" de Haile Gerima, o coproducție Etiopia/Germania/Franța, despre regimul marxist în Etiopia văzut de un intelectual etiopian, care a studiat medicina în Germania, și se întoarce pentru a își ajuta conaționalii, dar se găsește în mijlocul violenței și a manipulărilor politice. "Teza" a câștigat și Premiul Osella pentru cel mai bun scenariu, semnat de Haile Gerima.
Premiile pentru interpretare Copa Volpi le-au revenit actorilor Silvio Orlando, pentru "Il papà di Giovanna" de Pupi Avati și Dominique Blanc, pentru "L’autre" de Patrick Mario Bernard și Pierre Trividic, în timp ce Premiul "Marcelo Mastroiani", acordat celui mai bun tânăr actor sau celei mai bune tinere actrițe, a fost câștgat de Jennifer Lawrence pentru interpretarea din "The Burning Plain" de Guillermo Arriaga. Actrița a jucat, în acest film, alături de Kim Basinger și Charlize Theron.
Juriul prezidat de Wim Wenders și compus din Juriy Arabov, Valeria Golino, Douglas Gordon, Lucrecia Martel, John Landis și Johnnie To i-a acordat Premiul Special Lion pentru întreaga activitate regizorului german Werner Schroeter pentru "activitatea sa mereu inovatoare și lipsită de compromisuri". Premiul "Luigi De Laurentis" pentru un film de debut a fost acordat, de către juriul compus din  Abdellatif Kechiche, Alice Braga, Gregory Jacobs, Donald Ranvaud și Heidrun Schleef, peliculei "Pranzo Di Ferragosto", semnată de Gianni Di Gregorio.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.8648 secunde