Top 5 mituri despre viața sexuală

325
Teoriile despre sexualitate au fost vehiculate de când lumea: "Bărbaților le stă tot timpul mintea la sex", "Nu pot rămâne însărcinată în perioada menstruației" sau "Femeile sunt mai fidele decât bărbații". Oare chiar așa să fie? Pentru a face o impresie bună, atât bărbații, cât și femeile au tendința de a minți cu privire la numărul de parteneri sexuali pe care i-au avut.
Specialiștii spun că tinerii sunt cu atât mai expuși unor astfel de mituri cu cât ei abordează mai frecvent astfel de subiecte cu prietenii sau cu colegii, poate la fel de puțin informați ca și ei. În plus, din dorința de a face impresie bună, atunci când se discută despre performanțele sexuale, există tendința de a exagera anumite aspecte sau de a ascunde unele lucruri.

1 «Bărbații se gândesc la sex la fiecare șapte secunde»

Fals. Dacă ar fi așa, bărbații nu ar mai face nimic altceva toată ziua,creierul lor fiind îmbuibat cu fantezii sexuale. Într-adevăr, studiile au arătat că majoritatea bărbaților se gândesc zilnic la sex, însă acest lucru se întâmplă și în cazul femeilor. E adevărat, într-o măsură ceva mai mică. Frecvența cu care se gândesc la acest lucru este evidențiată de o statistică realizată la Institutul "Kinsey" de Cercetare a Sexualității și Reproducerii din Marea Britanie. Aceasta arată că 54 la sută din bărbați se gândesc la sex zilnic sau de câteva ori pe zi, 43 la sută de câteva ori pe săptămână, în timp ce 3 la sută fac acest lucru chiar mai rar.

2 «Femeile ajung mai ușor la orgasm în timpul preludiului»

Adevărat și fals. Potrivit studiului realizat la Institutul "Kinsey", doar 30 la sută din femei au orgasm în timpul preludiului. Pe de altă parte, cele mai multe dintre acestea nu pot atinge orgasmul doar prin penetrare vaginală, fiind necesară și stimularea clitoridiană. Interesant este că mai mult de jumătate din femeile aflate într-o relație stabilă declară că sunt mulțumite de intensitatea și de frecvența orgasmelor. Totuși, 14 la sută din acestea mimează atingerea "punctului culminant" al actului sexual.

Citeste mai departe...




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Monden : Iepurașul Dana Săvuică are teren la Corbu
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Monden : Cum să te «bagi» la un «menage a trois»!
Pagina a fost generata in 1.9693 secunde