Tragedie în lumea cinematografică

444
Tragedie în lumea cinematografică - 6117aee0e918a83aa540c66a5edd6d94.jpg
Paște trist pentru familia actriței Marie-France Pisier. Vedeta în vârstă de 66 de ani a fost găsită fără viață, chiar în noaptea de Înviere, anunță antena3.ro.
"Corpul neînsuflețit a fost descoperit pe la ora 4.00, de soțul ei, în piscină", a declarat un procuror, precizând că s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cauza morții. "Nu este vorba despre o anchetă judiciară", a precizat el. Deși s-a ordonat necropsia, "corpul nu prezenta urme de violență extremă".
Este destul de ciudată însă dispariția actriței. Ea nu părea deprimată, ba mai mult, își confirmase participarea la numeroase proiecte, inclusiv la omagiul care îi va fi adus lui Jean-Paul Belmondo în mai, la Cannes.
Deocamdată, singurul lucru cert este că Marie-France Pisier nu mai este printre noi. Accident sau sinucidere, contează mai puțin.
Vedeta s-a născut în 1944, la Dalat, Vietnam, ca fiică a guvernatorului Indochinei de atunci. A debutat din întâmplare, în 1961, când François Truffaut a remarcat-o datorită unei fotografii luate pe stradă, la Nisa. El căuta o adolescentă care să-i dea replica lui Jean-Pierre Leaud și a găsit-o pe tânăra care juca într-o trupă de teatru, de amatori.
A urmat o carieră fulminantă, ea devenind repede imaginea cinematografiei de autor și câștigând de două ori premiul Cesar pentru cel mai bun rol secundar, datorită filmelor lui André Téchiné, "Souvenirs d’en France" și "Barocco", dar și pentru prestația din "Cousin, cousine".
Ultimul film în care a jucat Marie-France Pisier, partenera lui Belmondo în "L’As des as", a fost "Il reste du jambon?", în 2010. De asemenea, ea apărea și în serialul "Le Chasseur".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Aprilie 2011
Stire din Monden : I-a priit cariera porno
Pagina a fost generata in 1.5195 secunde