Concurs 2008 va fi anul cooperării româno-norvegiene

299

Articole de la același autor

Luna noiembrie a marcat lansarea oficială în România a Programului de Cooperare Norvegiană. Pe parcursul anului 2008, cei interesați de perspectiva unei colaborări bilaterale vor putea depune proiecte pe una sau mai multe dintre ariile vizate de partenerii programului. Concret, prin intermediul Ambasadei Regale a Norvegiei în România și Innovation Norway și în colaborare cu Ministerul Economiei și Finanțelor, în cadrul programului se va acorda asistență financiară parteneriatelor între entități din România și din Norvegia, fiind totuși necesară stabilirea unui parteneriat anterior depunerii proiectului. Actualul program oferă posibilitatea de a accesa facilitatea financiară de pregătire a proiectelor (seed money), anterior depunerii unui proiect.
"Fondurile din cadrul programului se vor acorda pentru pregătirea de scheme inovatoare sau pentru teme complexe de proiect, dar și pentru stabilirea de noi parteneriate", a declarat Ileana Gugoașă, Șef Serviciu Integrare Europeană și Relații Externe din cadrul Prefecturii Constanța.
Domeniile vizate în cadrul programului sunt protecția mediului, inclusiv reducerea de emisii în aer și apă, gestionarea deșeurilor și siguranța utilizării substanțelor periculoase. De asemenea, sunt vizate sectoare precum eficiența energetică și energiile regenerabile, facilitarea producției sustenabile, inclusiv certificare și verificare. Implementarea de proiecte în domeniul sănătății reprezintă, de asemenea, un posibil domeniu de interes.
În ceea ce privește finanțarea proiectelor, ele vor beneficia de o susținere constând în sume între 250.000 și 5.000.000 euro, pentru fiecare inițiativă în parte. De menționat este și faptul că finanțarea este cuprinsă între 60% și 90%, în funcție de beneficiar: autorități locale, ONG- uri, societăți private. Un aspect care trebuie specificat este acela că toate proiectele vor fi redactate în limba engleză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1624 secunde