Concurs Mazăre le mulțumește străinilor că vin să consolideze malul portului

523

Articole de la același autor

Administrația publică locală Constanța a marcat vineri finalizarea primei etape a
lucrărilor de consolidare a malului, în zona străzii Traian. Prezent la eveniment, edilul Radu Mazăre a ținut să menționeze faptul că realizarea acestei lucrări nu ar fi fost posibilă "dacă autorizația proiectului nu ar fi fost semnată înainte ca Sulfina Barbu să devină Ministru al Mediului și ca deciziile care privesc spațiul verde să intre în vigoare".
Vădit încântat de modul în care se derulează proiectul, Mazăre a specificat și că reușita acestuia depinde de zona aleasă: "Strada Traian se prăbușea mereu, blocurile din jur riscau să aibă probleme, dar acum lucrarea e garantată de locație".
La întâlnirea de vineri a participat și Andrew Stear, Manager Director al firmei implicate în proiect, firmă care asigură nu mai puțin de 120 milioane de dolari din valoarea totală a lucrărilor. Stear a declarat că această consolidare a malului din apropierea străzii Traian face parte dintr-un proiect mai amplu, care se va finaliza odată cu inaugurarea celui de-al doilea Carrefour din Constanța, în luna mai 2009. Spațiul comercial va dispune de 1.300 de locuri de parcare, dispuse pe cinci nivele, două dintre acestea deasupra străzii Traian, trei dintre ele sub nivelul străzii.
În ceea ce privește lucrările de consolidare, Mazăre a afirmat că investiția privată este deosebit de importantă în acest caz, Primăria Constanța nefiind în stare să asigure o lucrare de asemenea amploare. Cu toate acestea însă, strada Traian nu va fi în totalitate consolidată.
Despre modalitatea de execuție a lucrărilor, Mazăre a ținut să amintească că "este vorba de o tehnologie specială de ancorare, se va ancora un zid dintr-un beton special în strada Traian".
Atât administrația Mazăre, cât și firma austriacă implicată în proiectul de realizare a spațiului comercial apreciază că, în ceea ce privește a doua fază de consolidare a malului, aceasta din urmă va fi finalizată, conform unor calcule optimiste, în august 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0336 secunde