4.000 lei, ajutor prin programul "Cald în casa ta" pentru termoficarea locuințelor din Năvodari

301
1
4.000 lei, ajutor prin programul
Primăria oraşului Năvodari se interesează pentru bunăstarea cetăţenilor. În Năvodari, Termica mai are aproximativ 1.000 de abonaţi, iar toţi au datorii destul de consistente, astfel că primarul Florin Chelaru s-a gândit la o soluţie prin care să le vină acestora în ajutor.


„Având în vedere situația prezentată de SC Termica Distribuție Năvodari privind numărul de abonați branșați la serviciul centralizat de termoficare (apă caldă și căldură), datoriile acumulate de către populație, precum și înștiințarea Rompetrol Energy de a majora prețul gigacaloriei de la 100 lei la 837 lei, fără TVA, mă văd nevoit să iau măsuri pentru a proteja cetățenii vulnerabili ai orașului. În momentul de față, Termica mai are aproximativ 1.000 de abonați, iar datoriile acestora ajung la peste 1,5 milioane lei, în condițiile în care gigacaloria costa 100 lei. La un preț de 1.138 lei (producere și transport), cât ar costa gigacaloria din această toamnă, probabil că sistemul de termoficare își va înceta activitatea.

De aceea, am inițiat un program care se numește „Cald în casa ta”, destinat să ajute famiile nevoiașe, branșate în prezent la Termica, să își monteze alte surse de încălzire și apă caldă în locuințe.

Familiile care au venit minim pe cap de locuitor de 1.386 lei net sau 2.053 lei pentru persoanele singure vor putea primi, o singură dată, un ajutor financiar de 4.000 lei pentru a-și putea achiziționa o centrală termică (gaz sau curent), calorifere, calorifere electrice, boilere sau orice alt echipament sau serviciu necesar branșării și termoficării locuinței”, a transmis Florin Chelaru.



Comentează știrea

fani
8 iulie 2022
solutii

Centrala termica pe curent ,cu 2 lei kwh ar insemna peste 2000 lei /luna ! In toata europa incalzirea electrica este subventionata sau are tarife acceptabile !Cum de recomandati asa ceva in tara hotilor ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8556 secunde