Primăria Constanța caută serviciu de ecarisaj

400 de câini pe lună, norma hingherilor la Constanța. Maidanezii vor avea site de promovare

1533
8

Articole de la același autor

Numeroasele reclamații cu privire la apariția câinilor comunitari pe străzile din Constanța "a băgat în priză" administrația publică locală care, în ultima perioadă, a neglijat această problemă importantă. 


"Având în vedere numărul mare de solicitări venite de la cetățeni în legătură cu prezența câinilor agresivi pe străzile municipiului, mai ales cele care reprezintă urgențe, considerăm că la momentul actual ne confruntăm cu o gravă problemă funcțională pentru rezolvarea căreia trebuie identificate soluții rapide și eficiente. Prin urmare, soluția optimă aleasă constă în atribuirea, în urma unei proceduri de achiziție, a unui contract de prestări servicii, unui operator economic care are în obiectul de activitate servicii sanitar veterinare sau unei organizații neguverna-mentale din domeniul protecției animalelor. Acestea ar trebui să dețină adăpost autorizat, mijloace de transport înregistrate la DSV și personal angajat calificat pentru îndeplinirea activităților prevăzute de lege", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.


Așadar, în acest moment, Primăria Constanța are în lucru achiziția serviciului de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanța. În acest context, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, s-a primit o singură ofertă care se află în analiză dacă întrunește condițiile impuse în caietul de sarcini. 


Interesant este că, printre alte obligații, cel care va semna contractul cu privire la serviciul de ecarisaj, va trebui să dețină un site de promovare al câinilor prinși de pe domeniul public. Acesta va trebui actualizat, zilnic, cu pozele tuturor câinilor prinși și va evidenția în dreptul fiecărei poze numărul microcipului, semnalmentele câinelui, data și adresa capturării. De asemenea, prestatorul va depune toate diligențele pentru promovarea adopțiilor, astfel încât numărul câinilor adoptați să fie net superior față de cel al câinilor eutanasiați.


La începutul acestei luni, primarul Decebal Făgădău a dat asigurări că, începând cu luna mai, câinii vor fi duși într-un adăpost special. În plus, edilul a mai anunțat că, în viitor, se va construi un nou adăpost pentru câinii fără stăpân pe strada Caraiman și că nu se va miza pe eutanasierea lor decât în cazuri extreme, atunci când sunt grav bolnavi. 


Pe de altă parte, administrația locală vrea să meargă și pe o altă variantă și, în acest sens, consultă piața privind realizarea unui studiu comparativ pentru serviciul de prindere și transport câini fără stăpân în municipiul Constanța.


"Primăria Constanța intenționează să realizeze un studiu comparativ pentru serviciul de prindere și transport câini fără stăpân în municipiul Constanța. În cadrul studiului se solicită tarife de prindere și transport câini pentru un număr lunar mediu de 400 câini fără stăpân prinși din municipiul Constanța și transportați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5. În tarifele solicitate trebuie evidențiate toate cheltuielile cu personalul angajat, cu întreținerea și funcționarea optimă a autoutilitarei, cheltuieli reprezentând consumul de combustibili, cheltuieli materialele necesare pentru prinderea câinilor fără stăpân și pentru echiparea corespunzătoare a personalului", se menționează în anunțul publicat de Primăria Constanța.


Comentează știrea

hopa-hopa
18 martie 2017
s-au introdus prevederi nelegale

In legea privind cainii fara stapin, nu se precizeaza ca "numarul cainilor adoptati sa fie mai mare decat numarul cainilor eutanasiati". Asta e o prevedere abuziva, ce poate bloca eutanasierea si mari cheltuielile/caine, pina la adoptie/eutanasiere. Numarul celor dispusi sa adopte nu poate fi crescut la infinit. Fatarile catelelor, da. In plus, trebuie ca la adoptii, sa se prezinte garantii ca stapinul e sanatos mintal, are spatiu si conditii economice pentru adoptii. Iar cei care isi reabandoneaza cainii pe spatiul public, trebuie sa fie amendati si sa nu li se mai permita accesul in biobaza si la adoptii. De asemenea, in ce priveste noul adapost pe strada Caraiman (daca e unul pe Varful cu Dor, de ce sa face ai al doilea in aceeasi zona? nu era mai bine sa fie in zona de nord a municipiului? sa fie acoperit tot orasul? Sau aici sunt bantustanele?) se prevede ca "nu se va miza pe eutanasierea lor decât în cazuri extreme, atunci când sunt grav bolnavi. "? Legea nu spune asa ceva. Daca nu se vor eutanasia si nu vor fi adoptati, cine va plati intretinerea? Si tratamentele medicale? Uite o sursa de a exploata (fura) bugetul local la infinit. Aplicati legea, stimabililor! Lasati prostiile si inventiile nelegale! Doar PSD a facut legea... nu Basescu!

cta
18 martie 2017
alo,primaria...

ce primar esti, daca nu poti, nu esti in stare sa cureti acest oras de maidanezi si de tigani, cu tot cu carutele lor ? oras turistic? nu zau, poate oras zis raiul tiganilor,maidanezilor si pensionarilor... un oras murdar, plin de asistati sociali, care doar primesc, de la primerie , insa din banii nostri ai tuturor cetatenilor orasului ! nu avem parcuri, caci le ciuntiti regulat, nu ati plantat un pom, o banca...dar ati umplut orasul de biserici si cluburi de pensionari, desi nu avem trotuare, sau parcari, sau piste de biciclete... pe toti functionarii din primarie si consiliul jud, v as caza la un azil de batrani, sa stati printre pensioanarii vostri iubiti... sau poate preferati un bloc de tigani? hai, ca i ati bagat in mijlocul orasului...asa zis turistic...

parinte...
18 martie 2017
pe naiba...

legea e f buna, adunatii de pe strazi, caci sunt pericol social pt toti, copii sau adulti... in 14 nu sunt adopati, asta e ... soarta...

Mințiți!
18 martie 2017
Nici vorbă!

Afirmația conform căreia numărul câinilor adoptați trebuie să fie mai mare decât numărul câinilor uciși este falsă! Mai citiți odată toate datele de pe pagina primăriei!

Itoafa
18 martie 2017
a ucis

a ucis, a ucis.

bleah
19 martie 2017
vreti sa spuneti

ca autoarea articolului... dezinformeaza? Intreb si eu...

Răspuns la: Nici vorbă!
Adăugat de : Mințiți!, 18 martie 2017
Afirmația conform căreia numărul câinilor adoptați trebuie să fie mai mare decât numărul câinilor uciși este falsă! Mai citiți odată...
mircea
1 aprilie 2017
muita

de ce nu semnezi IREC, Maita.. si te ascunzi dupa hopaieli../

Răspuns la: s-au introdus prevederi nelegale
Adăugat de : hopa-hopa, 18 martie 2017
In legea privind cainii fara stapin, nu se precizeaza ca "numarul cainilor adoptati sa fie mai mare decat numarul cainilor eutanasiati". Asta e o...
veterinar
2 aprilie 2017
donatori de organe

ar trebui sa fie castrati parlamentarii si senatorii, iar coitele cainilor sa fie transplantati acestora pentru a le intregi caracterul. lui tariceanu si dragnea chiar doua perechi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4455 secunde