A fost semnat acordul de înfrățire dintre municipiul Medgidia și localitatea Căușeni

153

Articole de la același autor

În perioada 1-05 septembrie o delegație din localitatea Căușeni din Republica Moldova a venit la Medgidia, în vederea semnării unui acord de cooperare între cele două localități. Delegația a fost compusă din 5 reprezentanți și anume: primarul orașului Căușeni,  Grigore Repeșciuc, antreprenori  și consilieri locali.




Reprezentanții administrației locale au pregătit un program divers pentru cei 5 vizitatori. Programul oaspeților în prima zi a inclus deschiderea oficială a manifestărilor  dedicate aniversării a 157 de ani de atestare istorică a municipiului, vizitarea Mausoleului de la Adamclisi, iar seara a debutat cu festivitatea de deschidere a Cupei României Navomodele Machete, Concursul Național de Navomodele "Toate Pânzele Sus". În încheiere, oaspeții au participat la seminarul "Medgidienii despre Medgidia sub semnul limbii române de Ziua Medgidiei", cu participarea specială a scriitorului Corneliu Leu și a altor invitați.


A doua zi a fost rezervată vizitei la Palatul Parlamentului și vizitarea Geamiei "Abdul Medgid" din municipiu. În cea de-a treia zi de ședere a delegației, aceștia au vizitat instituțiile de la malul mării respectiv: Instituția Prefectului Județului Constanța și Consiliul Județean Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, și nu în ultimul rând  plimbarea  prin stațiunea Mamaia,  


În cea de a doua parte a zilei de 4 septembrie 2013 în cadrul ultimei zile de ședere a delegației la Medgidia s-a semnat , la orele 18.00, în sala de ședințe a Consiliului Local, acordul înțelegerii de cooperare între Medgidia și Căușeni prin care cele două orașe s-au angajat să dezvolte și să promoveze cooperarea lor teritorială prin inițierea unor proiecte de interes comun în domeniile: administrație publică locală, cultură, educație și turism, fiind prezente oficialități locale, consilieri locali și agenți economici zonali.
Au răspuns invitației numeroase personalități : deputatul Mihai Lupu, Cezar Pînzaru, președintele Asociației Culturale "Pro Basarabia", cel care la inițiativa lui Valeriu Ostașu a pus bazele acestui acord de cooperare, Traian Brătianu, lector univ. Dr. Universitatea "Andrei Șaguna", consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și județene.
Sfârșitul zilei s-a încheiat cu un program artistic al soliștilor și ansamblurilor de muzică populară românească și turcească din Medgidia.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7219 secunde