Abuzul în serviciu. "Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal"

178
Abuzul în serviciu.
Președintele Comisiei pentru legile Justiției, Florin Iordache, a declarat că modificările Codului penal care vizează abuzul în serviciu vor fi dezbătute și votate cu celeritate, precizând că dacă există prejudiciu pe această infracțiune, asta nu înseamnă că trebuie să existe și un dosar penal.


"Vrem să închidem odată această definiție a abuzului în serviciu pentru că prea s-au întâmplat aceste abuzuri în ultima perioadă și acestea nouă ne-au dat de gândit. Vom discuta, înțeleg că există o propunere din partea Ministerului Justiției cu un prag minimal, dar, repet, e foarte important să nu mai existe abuzuri. Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal. Se va merge în civil, se recuperează banii și gata", a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, în cadrul unei emisiuni difuzate, duminică, de Antena 3.

În ultima ședința a Comisiei de specialitate, cea de joi, parlamentarii au amânat dezbaterea și votul asupra amendamentele legate de infracțiunea de abuz în serviciu. Următoarea întâlnire a membrilor forului de specialitate va avea loc luni, la Parlament, începând cu ora 10.30.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4966 secunde