ÎPS Teodosie, trimis în judecată. Este acuzat de mărturie mincinoasă și abuz în serviciu

464
4
ÎPS Teodosie, trimis în judecată. Este acuzat de mărturie mincinoasă și abuz în serviciu - ipsteodosie513695596841379065734-1520604214.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunilor de: 


- inducere în eroare a organelor judiciare, 
- mărturie mincinoasă, 
- abuz în serviciu în formă continuată; 


Neculai Poalelungi, angajat al persoanei juridice de interes public Arhiepiscopia Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunilor de:


- inducere în eroare a organelor judiciare, 
- mărturie mincinoasă, 
- fals intelectual, 
- favorizarea făptuitorului, 
- complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată; 


Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 


La data de 03 februarie 2017, arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, și alte persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.392.964 lei. (comunicat nr. 128/VIII/3 din 3 februarie 2017).
În acest context, la data de 10 octombrie 2017, în încercarea de a-și crea o situație favorabilă în cadrul procesului penal care are ca obiect cauza penală menționată mai sus, Petrescu Teodosie a depus la DNA – Serviciul teritorial Constanța un denunț prin care acuza un număr de trei persoane fizice (două dintre ele fiind angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) și două juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016.


Concret în cuprinsul sesizării, inculpatul Petrescu Teodosie, în mod nereal, a învederat faptul că, fără știrea sa și cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajați, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha aparținând Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate că ar fi încheiat acte de dare în arendă, către terțe societăți și persoane, a unor suprafețe de teren deținute de către Arhiepiscopia Tomisului (în total 110 ha, situate în diferite locații). În susținerea celor de mai sus, inculpatul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul inculpatului Poalelungi Neculai, a dat declarații și a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi susținut vinovăția persoanelor respective.


În perioada noiembrie - decembrie 2017, după sesizarea DNA cu privire la aspectele menționate mai sus, prin două decizii emise ca urmare a unui raport întocmit de inculpatul Stoichin Ciprian (sub coordonarea inculpatului Poalelungi Neculai), arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, cu rea-credință și cu încălcarea dispozițiilor legale a dispus suspendarea celor doi angajați din funcțiile deținute în cadrul Arhiepiscopiei și suspendarea drepturilor salariale conferite acestora.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța.


Comentează știrea

Arabu
9 martie 2018
Piei satana !

Satana , tot satana rămâne, chiar dacă își mai pune 10 cruci de gat .

Lute
10 martie 2018
Păcătoșii !

La pușcărie cu mafia monahală din Constanța , în frunte cu acest satrap cu voce de magar magar castrat, care a făcut de râs Biserica Ortodoxă aducând prejudicii grave. Totul s-a făcut cu acordul mai marelui mafiot și bișnițar Daniel , capul bisericii !!!

Hollywood
10 martie 2018
Teodosie ...

... călare pe cisterna cu apă de Bobotează parcă era Mazăre cu carele lui alegorice îmbrăcat în împărat. Iar lumea se călca în picioare ca să vadă mai de aproape impostura în toată splendoarea ei. Plm.

Aileanei
10 martie 2018
Hozu sfant

Cred ca nici nu va inchipuiti cat de mare Hozoman este acest Nenorocit de sfant. DNA si slugile credincioase trebue sasi faca datoria pentru Enoriasi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3055 secunde