Simpozionul organizat de UDTR a reunit peste 300 de femei de etnie turcă

252
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a marcat Ziua Internațională a Femeii în perioada 1-8 martie, printr-o serie de manifestări socio-culturale desfășurate la filialele din Constanța, București, Tulcea și Măcin. 


Simpozionul "Implicarea femeii turce în societate" desfășurat în data de 7 martie, la Constanța, a reunit membre ale comunității turce de la filialele UDTR din : Constanța, Medgidia, Cernavodă, Mangalia, Tuzla, Techirghiol, Cobadin și Cumpăna. 


Dezbaterile din cadrul simpozionului au fost urmate de o serată turcească unde peste 300 de membre ale comunității au petrecut-o în ritmurile muzicii turcești dar și a horelor românești. 


În urma unei tombole, cele mai norocoase participante au câștigat premii din partea UDTR dar și a unei cunoscute firme de produse de înfrumusețare. 


Au răspuns invitației Comisiei de femei a UDTR de a sărbători împreună Ziua Internațională a Femeii, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, consilierul județean Nicoleta Bercaru, directorul Casei de Pensii, Cristina Samoilă, inspectorul școlar, prof. Icbal Anefi, președinta organizației de femei a UDTTMR, Turchian Bari, precum și președintele comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet și a celei de cultură, Serin Turkoglu. Alături de doamnele comunității turce s-a aflat și Ozlem Sertel, soția consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, și Seher Akdogan, soția viceconsulului Ali Akdogan. 


Evenimentul a fost organizat de Comisia de femei a UDTR și a fost coordonat de președinta comisiei, Melec Amet și de vicepreședinta aceleiași comisii, Durie Accoium. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde