ACL Constanța: "Kapo PSD de Galați – președintele CJ, Nicolae Bacalbașa, vrea să reînvie banderola și practicile rasiste"

125
1
ACL Constanța:

Articole de la același autor

Filiala Constanța a Alianței Creștin Liberale atrage atenția liderilor PSD și, în special președintelui Consiliului Județean Galați, Nicolae Bacalbașa, că așa-zișii străini sunt cetățeni români, care au toate drepturile prevăzute de Constituție și de Carta Europeană a Drepturilor Omului.

"Oare turcii, tătarii, ungurii, lipovenii, aromânii trebuie să-și renege originea, să prezinte acte că sunt români "puri" pentru a ocupa o funcție publică sau în sectorul privat, precum cea de director sau lucrător șef, de șef de șantier sau președinte al Senatului? Ce părere are domnul președinte al Consiliului Județean Galați? Nu ar fi mai bine ca toți cei care nu sunt români "puri" să fie omorâți pentru ca românii "puri" din PSD să-și poată hrăni câinii? Înțeleg oare acest om și conducerea PSD cât de periculoasă este disocierea românilor transilvăneni de cei din vechiul regat sau se dorește o regionalizare a țării pe criterii politice – regiunea PSD - și regiunea românilor liberi? Care este părerea liderilor comunităților minorităților naționale față de această izbucnire de ură și ultranaționalism? Cine este acest domn și cât de "pură" este originea lui ca să ne jignească pe noi, cei care muncim și trăim aici de 1.000 de ani?

Cetățenii români de altă etnie sunt grav jigniți, iar Alianța Creștin Liberală nu poate rămâne indiferentă. Îi asigurăm de întreaga noastră considerație, de respectul nostru pentru istoria, limba și tradițiile lor. Armonia, buna înțelegere și toleranța dintre minorități este bine cunoscută în județul Constanța, un exemplu fiind cartierul Peninsulă din municipiul Constanța unde au fost construite trei lăcașuri de cult aparținând diferitor etnii: creștin-ortodoxă, catolică și musulmană.

În opinia președintelui CJ Galați, se pare că nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ne întoarcem la vremurile în care oamenii purtau banderole pe mână pentru a le fi recunoscută originea etnică, religia sau apartenența politică", se spune într-un comunicat de presă transmis de ACL Constanța.



Comentează știrea

luce
7 noiembrie 2014
bou

Bacalbasa este rusinea krasului Galati.Nu reprezinta oamenii de acolo.in concluzie,e un bou.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4412 secunde