Acord de cooperare transfrontalieră semnat între Medgidia și Silistra

1134
1

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, și viceprimarul Sorin Țuțuianu, însoțiți de o echipă de consilieri locali, s-au deplasat, ieri, la Silistra, în vederea semnării unui acord de cooperare transfrontalieră cu localitatea Silistra, din Bulgaria.
Prin această acțiune, Medgidia a devenit primul municipiu din țară care face parte din Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială cu Răspundere Limitată. Acesta este primul acord de GECT din România, în timp ce în Europa există opt asemenea acorduri.
În cazul Medgidia-Silistra, GECT este o structură cu personalitate juridică având ca membri fondatori municipiul Medgidia și municipiul Silistra, prin persoana primarilor, care vor putea acționa în numele acestora. Gruparea își propune să promoveze o cooperare durabilă, prin alăturarea comunităților și implicarea lor în acțiuni economice, sociale și de protecția mediului.
În acest scop, GECT este responsabilă pentru identificarea, promovarea și punerea în aplicare a programelor și proiectelor de interes comun în domeniul cooperării teritoriale europene a membrilor săi, facilitarea cooperării transfrontaliere și în domeniul accesării de proiecte finanțate din programe de cooperare teritoriale europene, între membrii săi, identificarea proiectelor posibile, a partenerilor de cercetare, precum și pregătirea documentației necesare.
Totodată, va asigura reprezentarea sa la entități, agențiile și instituțiile care pot furniza finanțare și, în special, UE și va pune în aplicare proiecte în mod direct sau în colaborare cu alte persoane, organizații sau instituții.



Comentează știrea

nicu
9 august 2011
acord

marean este in acord cu bulgarii,in acord cu turcii,in acord cu italienii,in acord cu finlandezii,in acord cu belgienii. asa a ajuns in mare DEZACORD cu medgidienii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.682 secunde