Primul acord GECT din România se va semna între Medgidia și Silistra

428
Primul acord GECT din România  se va semna între Medgidia și Silistra - medgidiaacord-1312116841.jpg
Pe parcursul a două zile, la Pri-măria Medgidia au avut loc întâlniri de lucru ale edilului din orașul bulgar Silistra cu reprezentanții administrației locale. Primarul Silistrei, Ivo Kirilov Andonov, împreună cu directorul Direcției Energetice, Valeri Georgiev, și directorul Direcției Resurse Umane, Krasimira Stoianova au analizat împreună cu primarul Marian Iordache și juriștii Primăriei, aspectele acordului de Cooperare Teritorială cu Răspundere Limitată (GECT) Medgidia-Silistra. Totodată, s-a stabilit ca, în data de 4 august, la Primăria Silistra să se semneze acordul de cooperare dinte cele două municipii. Acesta va fi primul acord GECT din România, în timp ce în Europa există opt asemenea acorduri.

"Prin acest acord, localitățile Medgidia și Silistra se angajează să continue, să dezvolte și să promoveze cooperarea lor teritorială, în scopul de a planifica, coordona, dezvolta, promova și organiza activitățile lor, în special cu privire la accesarea proiectelor finanțate prin programe de cooperare teritorială europeană și în vederea consolidării coeziunii economice, sociale și teritoriale aflate sub titlul XVII din Tratatul de Instituire a Comunității Europene. De menționat este faptul că banii nu vor veni de la Guvern, ci direct de la Uniunea Europeană", a declarat primarul Marian Iordache.

GECT Medgidia-Silistra va fi o structură cu personalitate juridică având ca membri fondatori municipiul Medgidia și municipiul Silistra prin primari, care vor putea acționa în numele acestora, iar aria teritorială pe care Gruparea își va putea desfășura misiunea va fi teritoriul municipiilor ce fac parte din Grupare. Astfel, GECT își propune prin acțiunile sale să promoveze o cooperare durabilă, concentrată pe dimensiunile strategiei de dezvoltare teritorială transfrontalieră regională. Aceasta se va realiza prin alăturarea comunităților și implicarea lor în acțiuni economice, sociale și de protecția mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde