Activitatea Camerei Deputaților a fost blocată din cauza boicotului PSD-PNL

251
Activitatea Camerei Deputaților a fost marcată de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD și PNL, care au decis să nu mai participe la întrunirile Biroului Permanent în semn de protest față de modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, dar și de absența deputaților de la lucrările comisiilor.
Ședințele Biroului Permanent nu s-au mai ținut de aproape trei săptămâni, din lipsă de cvorum, deoarece reprezentanții opoziției nu s-au prezentat, invocând protestul lor față de adoptarea "frauduloasă" a Legii pensiilor.
Miercuri a fost a cincea oară consecutiv când ședința conducerii Camerei nu s-a putut desfășura din cauza absenței reprezentanților PSD și PNL, precizează Mediafax.
Până atunci, inițiativele legislative ale deputaților, dar și ale Guvernului nu pot fi trimise pentru dezbatere către comisii, deoarece numai Biroul Permanent are această atribuție.
Ca urmare, comisiile ar putea ajunge în situația de a nu avea ce proiecte să dezbată, la fel și plenul Camerei Deputaților. Vicepreședintele Camerei, Ioan Oltean, invoca, miercuri, faptul că s-au strâns aproximativ 100 de proiecte de lege depuse, dar care nu pot fi discutate de comisii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5064 secunde