Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu:

"Aderarea la OCDE - o modalitate de a impulsiona agenda de reforme interne"

158
Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este văzută, în primul rând, ca o modalitate de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor, a declarat, la Paris, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, cu ocazia vizitei la sediul OCDE, unde s-a întâlnit cu secretarul general al organizației, Angel Gurria.

"Considerăm că aderarea la OCDE nu constituie un scop în sine, ci o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne și, în același timp, o evoluție firească după aderarea la NATO și Uniunea Europeană. Pentru noi, această reuniune este o bună oportunitate de a confirma interesul de a deveni un membru al familiei OCDE. Dăm o înaltă apreciere și ne însușim valorile pe care OCDE le reprezintă - respectabilitate și responsabilitate, prezervarea încrederii și bunăstării cetățenilor noștri, precum și acces la cele mai bune politici și practici disponibile, într-un spectru larg de domenii", a precizat Meleșcanu, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, discursul ministrului român a fost urmat de un dialog cu reprezentanții permanenți ai statelor membre OCDE.

Vizita ministrului român de Externe a avut ca scop promovarea obiectivului României de aderare la OCDE, asumat la nivel politic și de către toate componentele societății, precum și prezentarea evoluțiilor recente din țara noastră, cu accent pe stabilitatea și perspectivele macroeconomice, programul de reforme al guvernului și participarea României la activitățile Organizației și la inițiativele regionale și globale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.6725 secunde