Joi, prima ședință a Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro

372
3
Joi, prima ședință a Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro - joi-1523277142.jpg
Prima ședință a Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie, iar ordinea de zi va avea ca subiect central de dezbatere diagnoza criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei unice europene.

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc reuniunea conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro, la care au participat copreședinții și vicepreședinții acesteia.

Executivul precizează că, pe 28 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial OUG 24/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei Naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro.

"Având în vedere importanța acestui obiectiv național, conducerea comisiei s-a reunit de urgență pentru a aproba Regulamentul de Organizare și Funcționare, precum și ordinea de zi și problematica ce urmează să fie discutată în prima ședință a Comisiei Naționale", se spune într-un comunicat al Guvernului, consultat de Agerpres.

În cadrul reuniunii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat acordul și angajarea Academiei Române și BNR în dificila sarcină ca împreună cu Guvernul să asigure conducerea Comisiei Naționale și realizarea Planului Național de adoptare a monedei euro.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că prin OUG 24/2018 s-a stabilit o periodicitate bilunară pentru lucrările Comisiei Naționale și, în acest sens, este necesar un efort conjugat al Guvernului, Academiei Române, BNR și al Comisiei Naționale de Prognoză, care asigură Secretariatul Comisiei Naționale, pentru a avea dezbateri de substanță și eficiență maximă.

"Prima ședință urmează să aibă loc pe data de 12 aprilie. Ordinea de zi pentru prima ședință a Comisiei Naționale aprobată de conducere va avea ca subiect central de dezbatere diagnoza criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei euro", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

LELITA
10 aprilie 2018
VRETI SA NE SARACITI SI SA NE NOROCITI DEFINITIV SI IRIMEDIABIL?

VRETI SA NE SARACITI SI SA NE NOROCITI DEFINITIV SI IRIMEDIABIL?

Nazi
10 aprilie 2018
Opinie

Asta ne lipsea a doua Grecie in Europa.

@Lelita
10 aprilie 2018
Lasati-o in pace

Joc de glezne in PSD.Vasilica ne-a pus lanterna in ochi ca sa vedem noi ce procupari inalte are ea.Mi-am adus aminte de bancul cu papagalul care vorbea porcos numai cand stapana primea in casa musafiri cu urechea educata.Nici cand stapana l-a aruncat in veceu,papagalul nu s-a potolit.A continuat sa faca semne obscene cu gheara spre disperarea stapanei si a musafirilor.Asa fac si astia din PSD.

Răspuns la: VRETI SA NE SARACITI SI SA NE NOROCITI DEFINITIV SI IRIMEDIABIL?
Adăugat de : LELITA, 10 aprilie 2018
VRETI SA NE SARACITI SI SA NE NOROCITI DEFINITIV SI IRIMEDIABIL?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2942 secunde