Concurs Administrația locală din Mangalia dă semne de împăcare

616

Articole de la același autor

Consilierul conservator Ion Mincă speră ca situația din Consiliul Local Mangalia să reintre în normal. Mincă a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că la începutul acestei săptămâni a avut o întâlnire neoficială cu primarul Claudiu Tusac și cu trei consilieri PSD, ocazie cu care au discutat asupra posibilității reluării activității Consiliului Local Mangalia. Mincă a declarat că i-a sugerat lui Tusac să renunțe la solicitarea de dizolvare a consiliului local și să recunoască hotărârile adoptate în ședințele de consiliu anterioare la care pesediștii și primarul nu au participat.
Potrivit lui Mincă, semnalele date de Tusac ar fi favorabile, consilierul conservator evitând însă să se pronunțe pe deplin asupra situației până la o soluționare efectivă a conflictului de la Mangalia.
Mincă a criticat faptul că activitatea administrației locale este blocată și că sudul litoralului nu este pregătit pentru sezon. "În Mangalia, sunt acum mormane de gunoaie", s-a arătat Mincă indignat de felul cum arată orașul acum. Mincă a declarat și că mangalioții se plâng că nu mai au acces în primărie și că nimeni nu știe ce se întâmplă acolo, cu atât mai mult cu cât consiliul local nu s-a mai întrunit de câteva luni.
"Pe ce buget funcționează acum orașul… nu se știe", a spus consilierul conservator.
Cum consilierii locali nu s-au întrunit, nici bugetul pe 2009 nu a fost adoptat. În această situație, așa cum a declarat ieri și Tusac, Mangalia funcționează în prezent după bugetul de anul trecut. "Este un buget foarte bun vizavi de criza prin care trecem toți", a declarat primarul, afirmând că administrația locală are la dispoziție 70.000.000 lei. Vorbind despre situația Consiliului Local, Tusac a dat și el semne de împăcare. "O să rezolv cât de repede situația Consiliului Local. Nu vreau să îl convoc, dar vreau să discut cu partidele. Sper să revenim la normalitate. Cât mai curând. Vom încerca să ajungem la o rezolvare și vom vedea ce va fi", a mai spus
el.
În ceea ce privește retragerea solicitării de dizolvare a Consiliului Local, primarul nu s-a pronunțat concret, lăsând să se înțeleagă, însă, că se va interesa de pârghiile legale pe care le-ar avea în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6906 secunde