Administrația locală din Medgidia i-a pomenit pe eroii neamului

181
În cea de-a 40-a zi de la Sfintele Paști, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului și îi pomenesc pe ostașii români care au căzut pe câmpurile de luptă. Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. 


La Medgidia, administrația publică locală a celebrat această zi importantă conform obiceiului creștin ortodox. Preoții au oficiat un ceremonial religios de pomenire a celor decedați în lupte, după care, comandatul Garnizoanei Medgidia, Eugen Călin, a vorbit publicului despre importanța și solemnitatea acestei zile. Ca la fiecare zi în care se omagiază eroii, nu a lipsit momentul depunerii coroanelor de flori la monument. Au depus coroane de flori: Asociația Veteranilor de Război, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere "Roland Pîrlogeanu", Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere "Tomis", Asociația "Cultul Eroilor", Primăria Municipiului Medgidia, Partidul M10, Partidul Mișcarea pentru Medgidia, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România.


Programul dedicat acestei zile s-a încheiat cu prezentarea onorului la Monumentul Eroilor a militarilor din Batalionul 1 Apărare Antiaeriană din cadrul Regimentului 53 Rachete Antiaeriene "Tropaeum Traiani" Medgidia și Batalionul 345 Artilerie "Tomis", coordonate de locotenent Petruț Cazacu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4152 secunde