Administrația locală din Murfatlar oferă locuri de muncă pe timpul verii

917
Administrația locală din Murfatlar oferă locuri de muncă pe timpul verii - 490c348329a61872baf3a92c47a37f23.jpg
În ultima ședință din luna iunie, Consiliul Local Murfatlar a aprobat peste zece proiecte de hotărâre de impact pentru comunitatea locală.
Printre acestea, se numără și proiectul privind construirea unui grădinițe cu program prelungit. Aleșii locali au aprobat introducerea în inventarul domeniului public al orașului Murfatlar a terenului în suprafață de 2.724,10 metri pătrați, situat pe strada Mihail Sadoveanu nr. 8, destinat realizării acestei construcții. În aceeași ședință, ei au votat și pentru predarea acestui teren către Ministerul Educației, Cercetării și Inovării - Inspectoratul Școlar al Județului Constanța, în vederea concretizării proiectului.
Primarul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a argumentat că locuitorii au nevoie de o grădiniță, întrucât celelalte trei (una din Siminoc și două din Murfatlar) funcționează deja la capacitate maximă. "În plus, această grădiniță va fi destinată familiilor care locuiesc într-o zonă izolată, din apropierea podului de peste canalul Dunăre - Marea Neagră, și care se vedeau ne-voite să traverseze în condiții dificile podul pentru a-și duce copiii la grădinițele din oraș", a mai precizat el.

Programe pentru șomeri
Împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța, Primăria Murfatlar va derula un program de sprijinire a persoanelor șomere. Astfel, în urma unui protocol încheiat între cele două părți, pe parcursul verii, vor lucra în cadrul administrației zece persoane. Așa cum a arătat edilul, cei zece noi angajați vor avea contracte de muncă cu perioadă determinată, urmând să își încheie activitatea la 31 octombrie. Cojocaru nu exclude posibilitatea ca AJOFM să prelungeas-că protocolul cu administrația Murfatlar și pe timpul iernii.
În acest context, aleșii au aprobat inițiativa lui Gheorghe Cojocaru de a modifica și com-pleta HCL nr. 57/25.05.2009 pri-vind organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare pentru aparatul propriu de specialitate al primarului. Totodată, ei au fost de acord cu planul de ocupare a forței de muncă cu AJOFM Constanța.

Locuințe pentru tineri
Un alt proiect important a fost și cel privind "aprobarea trecerii din domeniul public al orașului Murfatlar în domeniul privat al orașului a terenului aferent blocurilor de locuințe, construite prin ANL, în Cartierul de Vest". Este vorba de o suprafață de 2.800 metri pătrați, unde vor fi construite patru blocuri cu câte 64 de apartamente. Acestea se adaugă la celelalte două blocuri cu câte 32 de apartamente ce vor fi ridicate lângă stadion.

Cupa orașului Murfatlar la fotbal
Administrația locală Murfatlar intenționează să organizeze, în perioada 15 iulie - 15 august, "Cupa orașului Murfatlar la fotbal", motiv pentru care au și adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. Competiția este dedicată tuturor echipelor de amatori din oraș, limi-tele de vârstă fiind de 15, respectiv 70 de ani. Potrivit afirmațiilor primarului, câștigătorii vor primi premii în valoare totală de 2.000 lei.
În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali au aprobat și proiectul ce a avut drept obiect acordarea sumei de 4.104 lei educatoarei Tinca Gherase, care a obținut distincția Gheorghe Lazăr – "Diplomă de excelență" în anul 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8694 secunde