Proiect de 2,5 milioane de euro pentru comuna Vulturu

359
Aleșii locali din comuna Vulturu au aprobat recent, în cadrul ședinței ordinare aferente lunii iunie, proiectul de hotărâre privind stabilirea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, precum și a celei de drumuri comunale.
Potrivit primarului Eugen Marius Berbec, administrația locală face demersurile necesare pentru atragerea unor fonduri structurale în vederea realizării unui proiect integrat. Berbec a precizat că până la 31 iulie, Primăria Vulturu va depune proiectul la Agenția de Plăți pentru Dezvoltarea Rurală și Pescuit, care, pe lângă derularea Programului SAPARD, asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și a Fondului European pentru Pescuit (FEP). Berbec și-a exprimat intenția de a derula proiectul pe măsura 322 privind renovarea și dezvoltarea satelor. Valoarea sa totală ajunge la 2,5 milioane de euro, UE urmând să asigure 80% din finanțare, iar statul român 20%.
În prezent, Vulturu așteaptă să primească finanțare pentru alte trei proiecte. Primul are drept obiectiv realizarea unei baze sportive de aproximativ 680.000 de lei, al doilea vizează ridicarea unei săli de sport pentru școala din Vulturu, în timp ce scopul ultimului proiect, în valoare de 600.000 lei, este amenjarea unui parc de aproape 2.600 metri pătrați în comună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4562 secunde